Op vakantie

Ze gaat op vakantie. Op reis met mamy en papy. Naar zee voor 3 weken. Wanneer ze terugkomt is de crèche op jaarlijks verlof en heb ik 2 weken verlof. 5 weken dus waarin ze veel aandacht zal krijgen, daarna nog 2 weken opvang voor de grote stap naar de tweede kleuterklas moet genomen worden.

Vandaag stelde ze kortaf dat ze niet naar de opvang wou. Ze wou ook niet thuisblijven. Ze wilde naar school. Naar juf Lien. Toen we haar in de namiddag ophaalden voor een uurtje plezier in de speeltuin wilde ze niet vertrekken: ze was nog niet klaar met haar tekening te kleuren!

Ik pakte haar koffertje, ik hoop dat ik niets vergeten ben. Een knoop in mijn maag. De eerste keer dat ze zo lang van ons weg zal zijn. Even slikken, diep inademen en doorgaan. Ze gaat zich te pletter amuseren, dat weet ik nu al. En intussen eens de baby een extra knuffel geven zeker?

Geef een reactie