Einde van het schooljaar

Ik doe niet graag aan antedateren van blogposts, dus krijg u nu een week na datum de blogpost over Manon haar laatste schooldagen.

Zo vertrok ze, weetunog?

eerste schooldag

We speelden vals, wij snoodaards, en lieten de dochter haar laatste week eerste kleuterklas spijbelen. Ardèche weet u nog? De juf zag er geen graten in, en ze maakte zelfs tijd vrij om van oudercontact te doen met ons die vrijdagavond, nadat ze net terugkwam van een hele dag binnenspeeltuin met alle kleuters als schoolreis. Manon was in slaap gevallen in de autobus maar gedroeg zich nog heel flink in de klas.

Zo was ze vertrokken naar haar eerste schoolreis, trouwens, in onze fantastische Belgische zomer:

WP_000478

Ze wilde persé deze Plopkousen aan en die moesten hoog opgetrokken!

Het verdict van de oudercontact: zoals verwacht schoot ze na Pasen als een pijl vooruit en haalde ze alle vermeende achterstand in. Intussen kent ze kleuren die ze nog niet hoeft te kennen, kent ze al haar aanwijzende wiskundige begrippen en praat ze flink en duidelijk.

De juf kreeg 2 welverdiende wellnessproducten van The Body Shop: een body lotion en een body butter. Om te genieten en te ontspannen tijdens het verlof. Ze was in de wolken!

Volgend jaar heeft onze meid 2 juffen: de 2de kleuterklas wordt een duobaan. Juf Yana kent ze al, juf Anneke komt ook wel in orde. Nu 2 maanden vol avontuur: de Ardèche, de zee, de stad en het park. Ze bekeek mij al boos dat haar boekentas nog niet onzichtbaar weggeborgen is…

One thought on “Einde van het schooljaar

Geef een reactie