Oogappel catalogus

Of ik hun nieuwe catalogus eens wilde zien, vroegen de mensen van Oogappel. Baby- en kinderspullen snuisteren op de zetel, zalig toch op een zetelpatat-avond?

Even later zat de catalogus in de bus. Mijn eerste indruk is een beetje beroepsmisvorming: het viel mij onmiddellijk op dat deze niet op glossy papier gedrukt is maar een aangenaam voelend mat karton als hoes en dus ook gevuld met mat papier. Daarmee denken ze ook direct aan het milieu: die glossy catalogi zijn eigenlijk niet recycleerbaar, dit matte papier wel. Ja inderdaad, die 3 Suisses en La Redoute boek mogen eigenlijk niet bij het oud papier! Ook het inktverbruik ligt daarbij helemaal anders, wat nog meer bijdraagt aan de recycleerbaarheid van deze catalogus. In het huidige klimaat een fijne keuze om te zien. (hoe hard is mijn beroepsmisvorming? voldoende om te voelen dat de kaft een 150gr of misschien 180gr karton is en het papier binnenin een 90gr…)

20130522_195652

Tweede indruk: dit is niet zomaar een catalogus met een opsomming aan production met foto’s erbij. De catalogus is doorspekt met gebruikstips, handige informatie en artikels over zwangerschap, bevalling, opvoeding,… Er is zelfs een exclusief interview met Desmond Morris, sociobioloog en auteur van oa. Baby’s, Het Vraag en Antwoordenboek over het Gedrag van Baby’s.  Ouderliteratuur voor op de bank dus, wanneer de spruiten in bed liggen en wij ons zitten af te vragen hoe we dit of dat nu weer gaan aanpakken 😉

20130522_195737

De catalogus is opgedeeld per merk dat Oogappel verdeelt, met uitleg over de collectie, de speciale kenmerken, tips en tricks. En natuurlijk vol guitige babyfoto’s.

20130522_205307 20130522_205206

Wil je ook een catalogus? Je kan de electronische versie hier bekijken. De papieren versie is beschikbaar in de winkelpunten waar producten van Oogappel verkocht worden, de dichtstbijzijnde kan je hier opzoeken.

Geef een reactie