Bang & Olufsen

Van thuis uit is de liefde voor mooi design erin gegoten bij mij. En soms mag die design wel wat kosten, daar wordt dan duchtig voor gespaard. Eén van die design aankopen die mijn ouders ooit deden na jaren prutsen met een goedkoop AKAI geluidssysteem was een Bang & Olufsen BeoSystem 4500. Prachtig gestroomlijnd, zowat het eerste systeem dat ik ken dat een touch panel had en geen knoppen. Daarbij 2 BeoLab Penta boxen. Het geluid is ronduit prachtig, want jaja het systeem doet het nog steeds met glans na al die tijd. Het enige dat het systeem niet kan is moderne formaten afspelen zoals mp3, maar dat is niet echt een gemis.

Large photoLarge photo

Foto: beoworld.orgDesigned by Jacob Jensen, Beosystem 4500 in 1989 received the Japanese Good Design Award for its elegant design

Maar B&O staat niet stil, deze systemen worden niet meer geproduceerd sinds halfweg de jaren 90, en andere prachtdingen kwamen in de plaats.

B&O lanceert nu de BeoLab 14.

De BeoLab 14 is hun nieuwste surround actief speakersysteem. Tot nu toe was het moeilijk om B&O speakers te gebruiken als surround systeem wanneer je basissysteem niet ook van hetzelfde merk was. Het was mogelijk, maar vereiste nogal wat creativiteit (in het geval van mijn ouders: een blote scart en een soldeerbout, maar dat was de 90’s hé). Deze BeoLab is compatibel met vrijwel elke televisie op de markt. Het systeem bestaat uit een subwoofer met 4 of 5 satellieten, allemaal actieve speakers met hun eigen ingebouwde versterker. Zodra de BeoLab 14 op een televisie wordt aangesloten, helpt het intuïtieve scherm u bij het installeren en kalibreren van de surround-luidsprekers zodat deze optimaal op de ruimte zijn aangepast.

Zoals we gewend zijn van B&O een prachtig design! Het minimalistische design, formaat en de talrijke plaatsingsopties staan garant voor een weergaloos surround sound zonder dat u uw kamer volledig opnieuw hoeft in te richten. De BeoLab 14 wordt standaard geleverd met muurbeugels, maar is ook verkrijgbaar met plafondbeugels, tafel- en vloerstands.

Wil je het horen met je eigen oren? Voor de lancering van dit systeem sloeg B&O de handen in elkaar met Universal Music: in de showrooms wordt dit systeem gedemonstreerd met de prachtige soundtrack van Les Misérables. Een epische soundtrack voor veeleisende muziekliefhebbers. Het systeem is in de toonzalen te beluisteren sinds 15 mei, ik ga ook eens langsgaan en in de B&O sofa deze soundtrack eens laten rondschallen. Ik ben nu al zeker dat ik niet zal teleurgesteld zijn!

Geef een reactie