Ze worden zo snel groot

En bij Manon viel dat nog mee, ook na controle bij het CLB blijft onze juffrouw netjes op haar P50 curve rondhangen. Haar kleertjes volgden dus ook steeds netjes haar leeftijd.

Toen kwam Aidan. Verkeerd gemeten bij geboorte blijkt hij van het begin voor grootte, hoofdomtrek én gewicht vlotjes op P85 zijn intrek te hebben genomen. Gevolg: meneertje draagt op zijn 7 maand kleertjes voor 9-12 maand en sommige (zogezegde) maatjes 9  maand zijn al uit den boze nu. 74 schuivend richting 80 mensen.

Ik moet zeggen, het is tof een baby te hebben met veel pak aan, goed stevig, en een lachebek niet te doen. Toch doet het altijd een beetje pijn wanneer je weer een maatje kleertjes moet inpakken. Kleertjes die hij veel te kort heeft kunnen dragen. Met zo’n grote baby nog veel korter dan met de meer “gemiddelde” maatjes.

Och ja, ik weet het, het is een subjectieve mama klacht. Mijn pruts is nu gezond, na wat verwaarloosbaar gekwakkel, ik heb niet te klagen. Maar dat mini baby’tje hé, dat verdwijnt bij mijn bolletje precies extra snel…

imageMijne smoef kriminel.

 

One thought on “Ze worden zo snel groot

  1. Pingback: Dit was 2013… |

Geef een reactie