De tuin

Het pronkstuk in onze tuin in dit seizoen is onze kerselaar, helemaal in bloei.

Nu de verbouwingen afgelopen zijn, we hebben enkel nog kleine afwerkingen te doen, kunnen we ons terug wat meer concentreren op de tuin. We kregen 3 mooie aardbeiplanten, ik ontdekte een kluit siergras en andere sierplanten her en der verspreid. Ik wil bijvoorbeeld de hortensia op een andere plaats dan ergens tussen onze haag zodat die tot zijn recht kan komen, ik vond een hoop lobelia onder een struik, met daartussen meiklokjes die al snel in bloei gaan staan, er is een prachtige lelieplant ergens halfweg het gazon,… Vrienden stelden ons ook voor om wanneer zij hun siergrassen uitdunnen er een stuk bij ons af te zetten.

Voor onze bloembak moeten we dus geen massa planten aankopen, het is gewoon even noeste arbeid om het onkruid af te zonderen en te wieden, de sierplanten te lokaliseren en te verplanten en voor we het weten hebben we naast ons terras een mooie zone vol prachtige planten.

De bouwende buur was heel blij dat hij een container grond bij ons mocht droppen, daarmee konden wij de nodige aanvulling doen om een glooiing te maken van het gazon tot aan de rand van het terras. Vorige week hebben we dat ingezaaid, en de eerste sprietjes komen al piepen. Onze kleine meid kan niet wachten om met haar loopfiets door de tuin te kunnen racen! Komaan lente, doe je best!

Geef een reactie