Boempatat!

Manon zit alle dagen, behalve woensdag, tot ongeveer 17u in de opvang. Geen “ideale” oplossing, maar toen ze baby was zat ze meestal tot na 18u in de creche, dus een hele verbetering! De opvang wordt door een externe VZW georganiseerd: er zijn spelletjes, binnen- en buitenspeelgoed en is op de school zelf. Alleen is het toezicht niet zo scherp als tijdens de schooluren. Gevolg was in het begin regelmatig een natte broek (dat is gelukkig gedaan nu) en vaak wat wildere spelletjes onder de kinderen.

Met het mooie weer laten ze de kinderen buiten spelen. De grotere moeten eerst huiswerk maken, de kleintjes mogen direct buiten spelen met een grote bak auto’s of de bal. Nu is die bal blijkbaar een stout geval, volgens Manon. Die heeft haar zomaar doen vallen! Boempatat! Op haar knie, met een grote schram met een buil eronder tot gevolg, en een gat in haar kousebroek. En op haar lip! Tijdens heel die uitleg een lichtjes bebloed doekje voor de mond. Dan daagt plots de sensatie in haar ogen: Bloed mama! Kijk ik heb bloehoehoed! Het zakdoekje met enige trots in mijn richting.

Het is niet zo erg, de dame van de opvang was er ook heel kalm bij gebleven: geen tand erdoor ofzo. Ook gewoon een stevige schram aan de buitenkant van de bovenlip, het zal wel snel genezen.

De bal is de hele nacht stout geweest, en Manon liet mij dat zowat elk uur van de nacht weten. Zucht.

Geef een reactie