Buitenspeeldag 2013

Al 5 jaar op rij deed Nickelodeon van buitenspeeldag. Ik had er al van gehoord, maar de kindjes waren klein en tv was niet zozeer aan de orde.

Nu, het zesde jaar, doet Ketnet ook mee! Geen alternatief meer: tv uit, speelkleren aan en ravotten geblazen!

Deze keer is de grote datum woensdag 27 maart. En nu allemaal een kaarske branden voor goed weer dat onze kindjes effectief buiten kunnen spelen!

Laat de kinderen ook niet gewoon los in de tuin of op het speelplein: als ouder, grootouder, meter, peter, tante, oom,… kan je ook immens veel plezier beleven aan de gekke capriolen van jullie kinderen.

Samen met de Vlaamse Overheid, Nickelodeon en Ketnet staan andere partners, zoals ISB (Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid), VVJ (Vereniging Vlaamse Jeugddiensten en –consulenten)en verschillende steden en gemeenten in voor de organisatie van de verschillende buitenspeelactiviteiten van deze dag.

Een heleboel gemeentebesturen doen ook mee, en organiseren een hoop activiteiten voor groot en klein. Benieuwd of er in jouw gemeente ook iets te doen valt? Neem dan zeker een kijkje op de website van Buitenspeeldag om te weten te komen waar en wanneer er activiteiten zijn. Opgelet wel: vaak moet je op voorhand inschrijven, kwestie dat er voldoende animatoren kunnen voorzien worden!

Als jouw gemeente niets organiseert, laat je dan niet stoppen! Organiseer zelf een leuk buitenspel en trommel al je vrienden en buren op om mee buiten te gaan sporten en spelen.

Buitenspeeldag 2013 van 13u tot 17u

One thought on “Buitenspeeldag 2013

Geef een reactie