(Oost)Indisch koken

Toen we bij een kennis op bezoek gingen leerde mijn man de Indische keuken kennen. Hij is er dol op, vooral omdat er zo intens met kruiden gewerkt wordt.

Voor Valentijn kookte mijn man dus met een Indische toets: garnalen masala. Niet moeilijk, maar je bent even bezig met het versnipperen van de verschillende ingrediënten.

Voor 4 personen:

2 verse rode spaanse pepers, pitjes verwijderd, fijngesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
1/2 ui, fijngesneden
2,5 cm verse gemberwortel, fijngesneden
1tl gemalen kurkuma
1tl gemalen komijn
1tl garam masala
1/2tl suiker
1/2tl peper
300ml yoghurt
2 eetlepels gesnipperd vers korianderblad
450g grote gepelde garnalen

Doe de pepers, knoflook, ui, gember, kurkuma, komijn, garam masala, suiker, peper en yoghurt en pureer alles. Roer de koriander erdoor, voeg de garnalen toe en laat deze één tot anderhalf uur marineren in de koelkast. Spies de garnalen op satéstokjes, grillen en klaar!

Serveren met naan brood en een partje limoen. Lekker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s