Vanillewafeltjes

Lekker hé, van die vanillewafeltjes. Weet je hoe je dat maakt? Je hebt een wafelijzer nodig. En cakedeeg. Gewoon, deeg van een quatre quarts of iets dat er dichtbij komt. Of zelfs gewoon de cakemix van AVEVE.

Wafelijzer verwarmen, intussen cakedeeg maken, een schep deeg in het ijzer, rustig laten bakken en huppekee. Heerlijke warme wafeltjes. Instant hit voor onverwacht bezoek, kinderfeestjes, vieruurtjes, enzovoort.

Smakelijk!

O ja, binnenkort maak ik eens wafels volgens een familierecept. Het is meer dan 100 jaar oud en eigenlijk moet je de wafels bakken in een smeedijzer wafelijzer over een open vuur en ze laten afkoelen op stro. Het zal hier toch in het elektrisch wafelijzer worden. Zal ik dat recept hier ook eens posten?

One thought on “Vanillewafeltjes

Geef een reactie