Splitsen

Vandaag zaten er 2 brieven in de heen en weer map van de school. De eerste verbaasde me niet: bevestiging van de datum van de oudercontact en je gewenste uur aanduiden. De tweede was een aangename verrassing. We hadden sinds nieuwjaar gemerkt dat Manon het duidelijk moeilijker had op school: een grote groep peutertjes was erbij gekomen, ze waren plots met 25 in plaats van 17 in de eerste kleuterklas die tevens dienst doet als graadsklas. De juf bleef enthousiast en deed haar uiterste best, maar nu met het krokusverlof zullen er nog nieuwe kindjes starten en voor pasen zag het ernaar uit dat ze ruim boven de 30 kindjes zou moeten begeleiden, met een halftijdse kinderverzorgster.

De directeur stak daar nu gelukkig een stokje voor. De brief kondigt aan dat de klas zal splitsen. Het secretariaat verhuist naar een ander lokaal, het oude secretariaat komt vrij en daar wordt een aparte peuterklas ingericht. 2 jonge dynamische juffen die al deeltijds aan het werk waren op school krijgen nu dus een volledig uurrooster: Juf Yana en Juf Maaike (schrijfdans en taakleerkracht) gaan de zorg van de kleinsten op zich nemen. Manon blijft bij haar vertrouwde juf Lien in de eerste kleuterklas.

Ik ben echt blij dat de directeur de middelen gekregen heeft die nodig zijn om het de kindjes naar hun zin te maken op school. En geef toe, een scholengroepje van 2 scholen waar op één jaar tijd een 20-tal peuters meer ingeschreven werden dan gewoonlijk, dat verdient wel wat extra middelen.

Ik ben benieuwd hoe Manon gaat reageren na de vakantie. 🙂

Geef een reactie