Babyfoon

Toen ik zwanger was van Manon kochten we in den Aldi (ik weet het) een DECT babyfoon. Ahja, DECT is storingvrij en zo, dus wij gingen ervoor. Na 9 maand gaf het ding de geest en hoorden we rapporten dat de straling van DECT eigenlijk niet gezond zou zijn. We lieten de administratieve rompslomp van garantie dus maar voor wat hij was en bestelden bij Coolblue.be een radiogestuurde babyfoon die je later ook kon uitbreiden.

Toen Aidan erbij kwam kochten we dus de uitbreiding en hop, 2 kindjes op 1 babyfoon. Maar zo’n radiogestuurde, dat heeft dus ook zijn nadelen hé. Het is een walkie-talkie, dus soms zitten er wildvreemden te kletsen op je kanaal. Je kan zogezegd de gevoeligheid afstellen, maar dat laat ook te wensen over: soms hoor ik de kindjes roepen en geeft de babyfoon geen kik, soms blijft hij maar ruisen terwijl het doodstil is in de slaapkamers, hooguit een snurkje te horen.

Dus tot nu toe was de keuze: bedenkelijke straling of storingen.

En toen vroegen de mensen van Oogappel of ik de SmartNOVA al kende. Ze hebben er net een prijs mee gewonnen: een Baby Product Award. De Baby Product Awards werden dit jaar voor het zevende jaar op rij georganiseerd door Febab, de Belgische federatie van fabrikanten en groothandelaars in baby- en kinderartikelen.

Zolang er twijfel bestaat over de gezondheidsrisico’s bij DECT-toestellen, mijdt NOVA deze technologie in hun babyfoons. Daarom ontwikkelde NOVA een nieuwe technologie: CARE (Cordless Anti-Radiation Environment).

Een vergelijkend tabelletje maakt het allemaal duidelijk:

Technologie Babyfoon Uitgangsvermogen (Milliwatt) Straling
DECT X 250 mW Pulserend
ECO DECT X 50 mW Pulserend
CARE SmartNOVA 6 mW Niet-pulserend
CARE in eco-modus SmartNOVA 0,6 mW Niet-pulserend
Analoog PrimaNOVA SuperNOVA 10 mW Niet-pulserend

Amper nog straling dus, en de straling die er wel is, is niet pulserend.

De SmartNOVA heeft een cool smartphone-achtig design, een batterij die echt wel lang meegaat (ik vergeet dat wel eens af te zetten vandaar dat ik het zeker ben), het geluid is zuiver, de gevoeligheid makkelijk in te stellen, er is een visuele aanduiding hoe luid je kindje nu echt roept als je het volume wat lager hebt gezet en hij geeft ook netjes de temperatuur door. Wow. Als ik hem nu nog zo afgesteld krijg dat hij ook door de dunne muur de weentjes van Manon opvangt kan ik de andere babyfoon met veel plezier buitenflikkeren 😉
Foto: Nova Babyfoon SmartNova

Geef een reactie