Gordijnen en zo

Tot nu toe kon Manon perfect slapen met dunne gordijnen. Het licht scheen erdoor en ze maalde er duidelijk niet om. Ons marmotje kon uren slapen, licht of geen licht. Maar de laatste tijd wordt dat wat moeilijker. Ze kan de slaap moeilijker vatten, zelfs al is ze doodop. Aidan heeft duidelijk ook problemen om te slapen als de omgeving niet wat verduisterd is.

Enter IKEA en hun budget stoffen! Dit jaar zijn er echt massaal veel leuke stoffen bij IKEA, en wat ze ook hebben is verduisteringsstof om achter je bestaande gordijn te stikken, aan een luttele 5€ per meter op enkele breedte.

Ik ging vandaag dus aan de slag.

singer

 

De stof moet je niet omzomen of zo, ze rafelt niet, gewoon bovenaan vaststikken dat de natuurlijke “flow” van je gordijn niet verstoord wordt. De stof is gewoon wit, dus aan de buitenkant van het raam is het ook geen storend zicht.

Het kant-en-klaar Winnie The Pooh gordijn in de kamer van de kleine meid was ook nog veel te lang en had er nog niets aan gedaan. Ik geef toe: ik had de onderkant opgerold en op de vensterbank gelegd als tijdelijke oplossing. 5 maand geleden. Dit heb ik dus in één beweging maar netjes ingekort en ook verduisterd, met de afgeknipte stof maak ik binnenkort een kussen. Zodra ik vulling heb kunnen verzamelen uit de kasten van mijn moeder.

En steeds opnieuw ben ik dus dolblij dat ik dat naai-etui heb gekregen. Zo handig!

Geef een reactie