Buiten en binnen

“Mama kijk! Mooie kerstboom! Mooie lichtjes! Ik wil ook een kerstboom mama, ik wil er ook één!”

Sinterklaas is nog niet goed en wel buiten (hij wordt nog regelmatig luidkeels bedankt, half gebukt aan de kacheldeur), maar Manon heeft de kerstsfeer al ontdekt. Ze wil een boom. Er moeten lichtjes in. En glitterdingen. Ze weet dat ze niet aan de grote boom zal mogen komen, dus wil ze ook nog een kleintje, helemaal voor haar, mét lichtjes!

Dus kozen we een grote boom, de grootste die hier ooit al binnen kwam. Hij werd netjes afgeleverd, tot onze grote verbazing, en we hebben hem binnen gezet. Versieren zal voor woensdagnamiddag zijn, dan kan ze helpen met de dingen die niet breekbaar zijn. Toen de kleine meid van school thuiskwam was ze niet tevreden: geen lichtjes!

Ze weet wat ze wilt, en de kerstsfeer zál er blijkbaar zijn in huis. Ik zal morgen al maar de kerstversiering beginnen uitsorteren en het gevecht met de lichtjes voorbereiden…

One thought on “Buiten en binnen

  1. Zeer herkenbaar, gisteren ook een overenthousiaste zoon die nu écht wel een kerstboom wilt 😉 Wij gaan er volgend weekend dus ook maar eens aan beginnen!

Geef een reactie