Petit beurre taart

Nu we toch bezig zijn. Nog eentje uit mijn kindertijd: petit beurre taart, makkelijk om te maken met kinderen want hoeft niet gebakken. Je kan een alchoholische en een non-alcoholische versie maken. Dus:

Benodigdheden:

  • ¼ kilogram echte boter of margarine (ik gebruik Solo)
  • een pak petit beurre koekjes
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • melk
  • 2 koffielepels gemalen koffie
  • 1 eetlepel cacaopoeder (Nesquick mag ook)
  • chocolade hagelslag
  • voor de versie  met alcohol: een scheut gele rum

Bereiding:

Eerst maak je de crème au beurre. Plet de boter zacht met een vork en meng met de poedersuiker, het cacaopoeder en de gemalen koffie. Laat een half uurtje rusten.

Dan vul je een diep bord met melk en eventueel een scheut rum. Daarin laat je één voor één de petit beurre koekjes even trekken en je legt een laagje op een platte schotel. Bestrijk de koekjes met een laagje crème au beurre en leg daarop de volgende laag koekjes. Zorg dat je zo een vijftal laagjes hebt. Bestrijk de buitenkant met de rest van de crème au beurre en versier met de chocolade hagelslag. Laat de taart een nachtje rusten in de koelkast.

Smakelijk!

One thought on “Petit beurre taart

Geef een reactie