Hij is er! Hij is er!

Een pakje voor mij. Compleet onverwacht. Met een IKEA logo erop. Huh? *scheur scheur*

De nieuwe IKEA catalogus! Bij u in de bus vanaf 31 augustus, bij mij vandaag al en zelfs in een leuk stoffen jasje!
IKEA heeft het concept van de aloude catalogus nogal wat gemoderniseerd. Eens een kijkje nemen.

Eerst en vooral de catalogus zelf. In plaats van per kamer te werken is de catalogus nu ingedeeld volgens ruimtes voor activiteiten, waar activiteiten al dan niet gecombineerd worden (sommige mensen wonen in een studio, anderen in een groot huis, maar iedereen kan fan zijn van IKEA). Er is een verdeling gemaakt in 7 dagelijkse activiteiten: ontspannen, eten, koken, slapen, werken, organiseren en relaxen in de badkamer. Wat telt in het leven is wàt je doet, niet waar je het doet.

Er loopt ook een rode draad door de catalogus: textiel. Een super manier om elk interieur goedkoop op te frissen is bijvoorbeeld een paar nieuwe tafelkleedjes, wat kussenovertrekken of een plaid rondstrooien en hup, heel je interieur ziet er opnieuw super uit! Op bijna elke bladzijde zijn leuke textieldetails op te merken.

Maar voor de mobiele generatie is IKEA nog een stap verder gegaan. Er zijn extra’s te vinden in de catalogus dankzij een gratis app die je binnenkort kunt downloaden (de catalogus wordt officieel gelanceerd op 22 augustus en verdeeld vanaf 31 augustus, dus voor de snelle dames en heren: nog heel even geduld). In de catalogus kom je dergelijke icoontjes tegen:

Die kan je met de app scannen en een aantal extra’s unlocken: meer foto’s, een 3D model, met een x-ray binnenin kasten kijken, de foto’s wat aanpassen naar je eigen smaak om te zien wat het geeft, wat extra filmpjes,… leuk en interactief.
Geen smartphone of tablet? Geen probleem: ook via de IKEA website zal deze extra content beschikbaar zijn.

Zelf kan ik bijna niet wachten om door alle nieuwigheden te snuffelen. En ik heb nog een cadeaubon liggen van mijn verjaardag, dus: IKEA here I come!

Geef een reactie