Hebbeding: Duplo Creative Sorter

Of Manon graag met Duplo speelt en we geïnteresseerd waren om de Duplo Creative Sorter eens uit te testen vroegen ze bij Oona. Ik was net aan het denken geweest dat het kind dringend Duplo’s nodig had omdat ze er bij oma en opa kreeg en zo trots torentjes bouwde. Ja dus! Ik ben ook nogal Lego fan, van de reeksen voor de allerkleinsten tot de grote dingen zoals de Star Destroyer die op de kast staat te pronken.

Zo kwam het dat er gisteren een mooie zak werd geleverd met daarin een Duplo tonnetje.

‘s Avonds toverde ik het tevoorschijn voor Manon die onmiddellijk een blije kreet liet! Ik vroeg haar of ze wilde leren die beestjes maken en dat gaf al grote ogen. Ik legde uit dat ze moest puzzelen met kleurtjes en vormpjes op een plaat, en na een paar foutjes qua kleur had ze het systeem volledig door en werd alles klaargemaakt. Voor de vogel moest mama nog helpen, de olifant ging daarna al zelf! De giraffe was weer iets moeilijker en daarna werden alle beestjes op elkaar gestapeld, want torens bouwen is nu echt wel haar ding.

Handig aan het tonnetje is ook dat het netjes afgesloten kan worden door de bouwplaten, plus het laat zich makkelijk stapelen. Manon vindt het zo leuk dat ze deze ochtend droevig was omdat er geen tijd was om met de blokken te spelen.

Het verdict hier dus: dikke thumbs up voor Lego Duplo!!!

Geef een reactie