Verbouwingsverrassingen

Er zijn goede verrassingen, er zijn slechte verrassingen.

Goede verrassingen waren dat het terras er nu echt prachtig uitziet, dat de lichtstraat goedkoper uitvalt (en dan bedoel ik echt wel een paar honderden euro) dan geraamd, dat de plakwerken op 2 dagen zullen gedaan zijn, dat de keuken dus gevloerd zal worden ahead of schedule.

Slechte verrassingen zijn de keukenman die maar aansleept met zijn definitief ontwerp en offerte, of ontdekken dat de inbouwspotjes die we wilden niet kunnen aangezien we geen “echt” vals plafond gestoken hebben. Met een “echt” vals plafond bedoel ik dus een plafond waarbij er minstens 15cm ruimte is tussen de plafondplaten en de isolatie, om bijvoorbeeld inbouw-halogeen spotjes voldoende ruimte te geven tegen oververhitting. Dan overal gaan rondkijken voor opbouwspots en tot de conclusie komen dat die allemaal lelijk zijn en echt niet wat je voor ogen had.

Deze middag ging ik nog eens op jacht. Ik vond inbouwspots die slechts 22mm inbouwruimte vereisen. U leest het goed: 2 komma 2 centimeter. There’s a catch: het zijn spaarlampspots.

Dus doe ik van HELP! Is er iemand die ervaring heeft met spaarlampspots? Lichtkleur, opwarmtijd, lichtsterkte? Trekt het op iets om in uw keuken te plaatsen? We hebben tot nu toe 14 spotjes voorzien om de oppervlakte van 20m² op te vullen, kan dat?

Alvast bedankt voor alle hulp die jullie kunnen bieden!

2 thoughts on “Verbouwingsverrassingen

 1. Patricia

  Mijn ervaring is dat spaarlampspots een pak minder licht geven dan gewone en dat je er dus meer moet van voorzien. Zeker in een keuken, waar je toch voldoende licht wilt. Met 14 zit je voor zo’n ruimte wel goed denk ik.
  Succes ermee!

 2. Luc

  Ik zou weg blijven van die spaarlampspots. Goeie led spots met echt warm licht (geen brol van de Brico dus) zij een perfect alternatief voor klasieke spots en geven ook veel minder warmte af. Ze moeten ook nog wel wat kunnen koelen, maar 6 watt tov 35 of 50 scheelt heel veel.
  Ik heb bv deze: http://www.leditlight.net/led-lampen-3x2watt-gu10-dimbaar.html
  Bij een elektricien betaal je vergelijkbare led spots zeker 40-45 euro per lamp in België. http://ledgloeilamp.nl/ heeft er iets goedkopere die ook ok zijn, maar die zijn iets minder warm wit en naar mijn ervaring meer afwijking in kleurtemperatuur. Hangt er wat vanaf in welk interieur je ze ophangt of het zal storen (die hangen in de keuken bij ons). Zeker altijd één kopen om te testen en hang ze eens naast elkaar. Er wordt nog veel rommel verkocht.

Geef een reactie