BGGD50: Dyson (en Cameleon)

Gisteren was er een beetje een jubileum editie van de Brussels Girl Geek Dinners. Voor de gelegenheid werden we uitgenodigd door Dyson bij Cameleon.

Dyson stelde hun nieuwste stofzuiger voor: de DC36. Maar eerst werden we vergast door een uiteenzetting van Nina de Man. Ze had het over engineering en hoe je door dromen naar de realiteit te willen brengen tot de meeste technisch verheven snufjes kunt komen. Ze had het ook over Generation D, de digital generation en hoe zij omgaan met de stroom van informatie die te vinden is op het internet.

Daarna kregen we een uiteenzetting te horen over de geschiedenis van Dyson en hoe Dyson op het idee kwam de cycloon-technologie in te zetten voor een simpele stofzuiger. Het kostte hem 5127 prototypes om het eerste model, de DC01, op de markt te brengen (wat uiteindelijk het antwoord was op de wedstrijdvraag om een DC36 te winnen). Het tweede stuk van deze presentatie ging over de ontwikkeling van de nieuwe DC36.
Ten slotte mochten we een kijkje nemen binnenin de DC36 en wat behendigheidstests doen om te testen juist hoe makkelijk de DC36 rondbeweegt.

De locatie van deze BGGD: Cameleon. Een private outlet in een prachtig eco-gebouw in Woluwe. Moeilijk te bereiken tijdens de spits maar het lukte wel. Als afsluitertje kregen we nog de uitleg mee van het concept van Cameleon, het ecologische gebouw zonder verwarming of airco maar mét bijtjes op het dak en het nieuwtje dat ze een nieuwe site lanceren vandaag: Famousbox.be!

Tussendoor werden we verwend met verrassingsbroden en een heerlijke display vol super lekkere cupcakes!

Bij het vertrek kregen we nog een leuke goodiebag mee:

– DVD “In Time” met Justin Timberlake
– Refresh lavendel van Febreze
– een boekje met uitleg over Dyson
– Cameleon muismat
– Cameleon uitnodiging
– honing van de bijtjes op het dak van de Cameleon store! (en hij is super lekker!)

Geef een reactie