Nieuw kleurtje

Dankzij mijn kleuranalyse leerde ik dat ik gerust zou staan met blonder haar. Asblond welteverstaan. Na wat wikken en wegen besloot ik dat ik het wel wou proberen. Enige tijd later had ik een afspraak bemachtigd bij Toni and Guy in Antwerpen.

Ik vertelde de coloriste wat mijn kleurenpallet was en ze haalde gezwind haar grote boek met haarkleurtjes boven. Aangezien ik niet mijn hele haardos wilde laten afbleken stelde ze me de koude kastanje / beige kleuren voor, gecombineerd met gebleekte lokken. Op die manier zou het lijken alsof ik veel in de zon gelopen heb.

Ik ging akkoord en ze ging gezwind aan het werk. In een mum van tijd pakte ze de af te bleken lokken in en leek ik op een zilverpapieren marsmannetje. Dan werd de rest van mijn haar ingesmeerd met de haarkleur en moest ik 25 minuten braaf wachten in mijn gekke toestand. Gelukkig had ik fantastisch gezelschap van een lieve vriendin (en aanstookster van het idee). Daarna werd alle verf eruit gewassen en kreeg ik nog een laag haarverf zodat ook de gebleekte lokken de gewenste kleur zouden krijgen.

Intussen een probleempje: de boiler was uitgevallen en het kapsalon had geen warm water meer. Nu ja, zó koud was het water nu ook weer niet, dus ik liet het meisje toch snel alles spoelen en nog eens wassen. Daarna kreeg ik een conditioner aangebracht en begon ze aan een zalige hoofdmassage. Tot op het ogenblik dat mijn hoofdhuid zich realiseerde dat de conditioner menthol bevatte! Ik weet niet of ik het al vermeldde, maar ik kan dus niet tegen menthol, dat brandt wanneer ik het op mijn huid krijg. Snel werd ik opnieuw afgespoeld met water dat intussen een beetje lauw was. Tijdens het brushen voelde ik mijn hoofd nog steeds nagloeien. Ach ja, ik had ook niet gezegd dat ik niet tegen menthol kan…

Na nog een stevige brushing was ik eindelijk klaar, en ik moet zeggen dat ik enorm te spreken ben over het resultaat:

Voor één keer geen fiasco bij het kleuren van mijn haar, hihi 😉
Ze gaan mij daar in elk geval nog terug zien, dit resultaat wil ik wel een tijdje behouden en ik was heel erg tevreden van de service (mag ik uw jas aannemen, wilt u een watertje, een koffie of thee, …?). Een zeer fijne kapperservaring, en dat is veel gezegd door een kapper-haatster als ik!

3 thoughts on “Nieuw kleurtje

    1. Amedee

      Gentlemen prefer blondes, he Andy. Ik denk dat mijn eerste reactie zaterdag “how are YOU doing” gaat zijn. 😉

  1. Zimmie

    Het ziet er enorm leuk uit, maar waarom kan ik me niet ontdoen van het idee dat het waarschijnlijk meer gekost zal hebben dan het schilderen van gans mijn living?
    😉

Geef een reactie