De droogkastsaga

Na mijn McGuyver episode herhaalde ik die truc nog eens. Ik localiseerde opnieuw een verstopping op een andere plaats, haalde die weg en de droogkast werkte opnieuw normaal. Jammer genoeg bleek bij de derde poging dat het toch op niets zou uitdraaien. De pomp is er wel degelijk aan en het water blijft lustig onderaan in de machine staan waardoor er een zondvloed tevoorschijn komt wanneer ik de warmtewisselaar eruit neem.

Daarnet belde ik even met de klantendienst van Whirlpool. De machine is 2,5 jaar oud, dus komt niet meer in aanmerking voor garantie. De technieker laten komen kost 75€. Als hij langskomt en onmiddellijk de reparatie mag uitvoeren is het 109€ + de prijs van de stukken. Hoeveel een nieuwe pomp kost konden ze mij niet zeggen maar wel dat er 6 maand garantie geldt op de reparatie.

Dus dacht ik, laat ik mijn bloglezers even ter hulp roepen! Hebben jullie ooit de pomp van een condensatiedroogkast moeten laten vervangen? Hoeveel geld waren jullie kwijt (en hoe lang geleden is dat, zodat ik desnoods een index kan toepassen…). Op basis daarvan kan ik kijken wat uiteindelijk de beste beslissing is: een nieuwe machine of toch laten repareren…

Bedankt!

2 thoughts on “De droogkastsaga

  1. Prpincess

    Toevallig is mijn droogkast hier na 5 jaar en ne maand (dag dag verlengde garantie) ook gesneuveld, da ding brand gaten in min kleren enal…

    Ik ging 150 euro min moeten betalen + werktijd + wisselstukken (awoe whirpool)

    ik koop gewoon een nieuwe, want als het ene vermaakt is gaat het ander naar de kloten gaan,…heb nog mega veel ecocheques liggen, weet dus waaraan ik ze moet verspillen!!

  2. Voila se, ook Whirlpool! We zijn nu voor een Beko gegaan, in promotie bij Eldi aan 300€. Tevreden van tot nu toe!

Geef een reactie