Want daar in Amsterdam…

Vorige zaterdag ging mijn man een coderetreat faciliteren in Amsterdam. Da’s nogal een eindje dus hij zou op hotel gaan. Zijn compagnon in de coderetreats nam zijn vriendin mee, dus waarom kwam ik ook niet, de dames konden gaan shoppen samen? Wel, Manon kon bij mamy en papy op weekend, waar ze dolgraag gaat, dus vrijdagavond vertrokken we allemaal samen richting Amsterdam.

We logeerden in het Qbic Hotel. We gingen voor budget met alle nodige comfort en kwamen absoluut niet bedrogen uit: De kamers zijn heel ruim en elke kamer bevat een “cube”, deze cube omvat een bartafeltje met 2 stoelen, een kingsize bed (extra lang ook, super voor mijn man van 1,94m), een kluisje, een loungezetel, gratis wifi en een mini open badkamer met regendouche. Alles proper en net, meer heb je niet nodig. Je kan zelf automatisch inchecken, maar de receptionist(e) springt ook vlot in met alle nodige info. Ook de ligging is perfect: achter de hoek is station Zuid, de metro en tramlijn 5 die je rechtstreeks naar het stadscentrum brengt. Ik vond onze kamer echt leuk:

Op zaterdag waren we dus zonder mannen op stap. We namen de tram naar het Centraal Station en onderweg konden we al veel van de toeristische trekpleisters zien: het Museumplein, het Concertgebouw, … Vanaf het station baanden we ons een weg langs de kanalen, door de winkelstraten die kilometers ver doorlopen. Jammer genoeg kom je daardoor sommige winkelketens wel 5x tegen op je shoppingtrip, maar toch vond ik heel wat leuke winkels: de Desigual shop, de Pylones shop, 2 The Loo …
Ik was wel heel kieskeurig in mijn aankopen: voor mezelf kocht ik een paar bruine bottines, een mooie lichtblauwe carré sjaal, een paarse longsleeve t-shirt en dit pareltje dat ik al vaak zag opduiken op Pinterest:

De sparrow key chain van Qualy 🙂

De shoppingstraten van Amsterdam zijn gezellig, nooit had ik het gevoel dat er te veel mensen samengepakt waren, ook niet in de smalle straten, hoewel we wel midden in de soldenperiode waren. Het openbaar vervoer is, in vergelijking met België, ongelofelijk efficient en eerlijk gezegd deed de stad me denken aan een mengeling van Kopenhagen en London.
Op zondag keerden we terug met de mannen voor wat meer uitgebreide shopping. Mijn man had wat extra kledij nodig wat we met gemak gevonden hebben.

Uiteindelijk is Amsterdam niet zo heel ver van hier, ik vraag me af waarom ik er niet eerder ben geweest! Ik wil dus zeker nog eens terug, want heb de indruk dat ik nog heel erg veel te bezoeken heb.

Geef een reactie