Kleuranalyse

Een hele lieve vriendin van mij is bezig met de opleiding kleuranalyse. Dit past perfect in haar toekomstplannen om als styliste zelfstandig te kunnen werken: je moet kunnen analyseren welke kleuren er goed staan bij jouw klant, bovenop het silhouet, de algemene stijl, de huidige mode, enz. Ze heeft een fantastisch goed oog op kunst, mode en stijl, zoals je kunt lezen op haar blog.
Ze deed al een zeer geslaagde make-over van mijn man (pictures pending) en nu had ze voor haar opleiding modellen nodig om een kleuranalyse op uit te voeren. Mooi meegenomen, want als je zo’n kleuranalyse laat uitvoeren betaal je daar normaal gezien meer dan 100€ voor.

Het werd een gezellige namiddag waar ik bedekt werd met wel 100 kleurige doeken: eerst goud en zilver, daarna een reeks rood (+roze), groen, blauw, paars, bruin, wit en zwart. Om geen storing te krijgen van omgevingskleuren kreeg ik een soort witte schort aan en ook een haarnetje, omdat mijn haar een beetje gekleurd werd en dus zou kunnen afleiden van mijn “echte” kleurenpalet.

Het verdict: na wat deliberatie, want ik was blijkbaar een moeilijke, mag ik kleuren dragen van het zomerpalet. Mijn vriendin zat er knal op, haar klasgenoten waren het eerst niet met haar eens maar de lerares bevestigde. Mijn bruine ogen waren blijkbaar de dooddoener, maar naarmate de analyse vorderde was het echt wel duidelijk welke kleuren mij het best staan.
Zomertype dus. Dit wil zeggen “koude”, zachte kleuren: typische zomerkleuren zijn blauwgrijs, pastel blauwgroen, grijsbruin, licht vanillegeel, poederroze, lavendel, pruimenblauw, framboze en zacht aubergine.

Wat ik super vond is dat ik ook advies kreeg over mijn haarkleur en welke haarkleuring ik zou mogen laten doen. Ik vond dat fantastisch, ik durfde nooit goed mijn haar laten kleuren, want ik was bang dat het resultaat me niet zou staan. Ik mag absoluut geen rood haar (oeps, als ik vroeger kleurde was dat vaak rost, hihi! Foutje dus.) maar ik mag wel bleken tot echt asblond haar. Tussen de staaltjes vond ik een haarkleur die ik echt wel eens wil proberen: asblond met een heel lichte acajou ondertoon. Eens uitvissen bij welke kapper ik dit zou aandurven…

3 thoughts on “Kleuranalyse

  1. Alisia

    Ik werd ook getest bij INCOLORS in den haag, puur herfst, warme ondertoon 😉

  2. Pingback: Nieuw kleurtje | Endimi

Geef een reactie