Secret Santa: de ontknoping.

Het verhaal van mijn Secret Santa Begint bij Jufienik die met veel twijfels maar met enorm veel liefde een pakje in elkaar knutselde. Ze stuurde het netjes op tijd op en toen werd het stil. Nu mijn man vaak van thuis uit werkt was ik er gerust in en inderdaad onze bestelde kerstcadeaus werden netjes in ontvangst genomen. Vanaf 20 december viel ik hem elke dag lastig: geen pakje voor mij? Niets. Stilte. Ik wilde Tess ook niet direct lastig vallen, ik las hier en daar van latere verzending door omstandigheden, dus ik beet door en was geduldig. Op 31 december hield ik het niet meer en toen bleek dat Veronique het dus lang geleden al opgestuurd had en het als geleverd stond op track and trace. Huh??? Onze buren brengen altijd braaf de pakjes die bij hen geleverd werden en wisten echt van niets. Nog meer mysterie. Toen ik het groenafval naar de composthoop bracht rinkelde een belletje: vroeger legde de postbode soms een pakje achteraan het huis bij de kelderdeur en daar moest ik toch langs. Zie wat ik daar onder onze extra houtmijt (die dus voorlopig niet gebruikt wordt!) vond:

De postbode had dat gewoon daar gedropt om het niet terug mee te moeten nemen en als geleverd ingescand! Argh!
De 10 dagen in de buitenlucht, maar gelukkig onder het afdak, hadden blijkbaar niet al te veel schade veroorzaakt:

Binnenin de doos een hele hoop pakjes! Wow!

Volgens de bijgevoegde brief waren de blauwe pakjes voor Manon en de gouden pakjes voor mij. Veronique, ik kan je echt wel zeggen dat het een schot in de roos was! Je hebt echt wel mijn blog en moodboard uitgepluist om op deze ideetjes te komen!

De Jufienik blog is er eentje met veel handwerk en zelfgemaakte dingen, en die lijn trok ze dus netjes door.

Voor Manon allemaal zelfgemaakte spelletjes en spulletjes om een lange autorit makkelijker te maken:
– een pinguin memory spel (in potjes van filmrolletjes zitten super schattige pinguins)
– een “ik zie wat jij niet ziet” spel met gelamineerde foto’s
– een metalen emmertje met schattige magneetjes
– 2 hilarische zelf gebreide sock puppets!

Voor mij een variatie aan dingen die oa ook op mijn moodboard op Pinterest te vinden waren:
– een paar leuke rode oorbelletjes
– een wierook schaaltje met bijhorende wierook met rozegeur
– een schattige kleine pouch voor in mijn handtas, onmiddellijk in gebruik genomen
– een blikken doosje dat ze zelf decoreerde om koffiecups in te bewaren, ook onmiddellijk in beslag genomen

Bedankt Veronique, sorry om je zo in spanning te laten, ik kon er echt niet aan doen. Je pakjes zijn echt een schot in de roos voor heel de familie! (mijn man heeft al uitgebreid met de puppets gespeeld, hij is daar dol op) En nu heb ik terug een nieuwe blog om aan mijn feedreader toe te voegen om weg te dromen bij al die zelfgemaakte dingen waar ik de inspiratie vaak niet voor heb.
En bedankt Tess, voor de organisatie en het doorgeven van de info die me uiteindelijk naar het pakje leidde!

2 thoughts on “Secret Santa: de ontknoping.

 1. veronique

  Hoi,
  Ik ben blij dat het pakje eindelijk terecht is gekomen!
  Ik vond het verschrikkelijk om hier dagelijks te komen lezen en niets te vinden over secret santa… Je wordt daar zo zenuwachtig van!

  Het doet me plezier te lezen dat het allemaal zowat in de smaak valt!

  geniet ervan!

Geef een reactie