Shoppingverrassingen

In Antwerpen is er de Abdijstraat: vroeger een prestigieuze winkelstraat, nu een buurt met een meerderheid aan allochtonen die er hun eigen zaak opstarten waardoor je een mengelmoes krijgt van klerenwinkels, nachtwinkels, pitta-zaken en bakkerijtjes.
In Anderlecht is er de Wayezstraat: ooit een prachtige winkelstraat, in Brussel ging je niet naar de Nieuwstraat maar naar de Wayezstraat voor je speciale winkeluitstap. Maar ook in Anderlecht zorgden de omstandigheden voor een ommekeer en de statige winkelpanden herbergen nu een melting pot van kleine winkeltjes.

Vorige donderdag nam ik mijn collega mee naar de Wayezstraat, ze had er nog nooit van gehoord maar haar nieuwsgierigheid werd geprikkeld toen ik vertelde over de vele schoenenwinkels met verrassende modelletjes. De trip bleek een succes voor ons allebei. Collega kocht ergens het laatste paar pumps van een ouder model met zeer puntige tip aan slechts 5 eur. Ik kocht deze pareltjes voor 15 eur, reserve hakjeszooltjes inbegrepen.

Dus mensen, schrijf deze buurten niet af, ga shoppen en laat je verrassen!

De tweede verrassing vonden we dit weekend. Kleine Manon wordt snel groot en haar Kickers zijn op zomerse dagen wat warm aan het worden. Met oma trokken we naar Brantano waar we sandaaltjes pasten in de gekste modelletjes en kleurtjes. Ten slotte kozen we een bleek paar, niet te prijzig maar zoals de meeste kindjerschoentjes toch vrij duur. Aan de kassa aangekomen bleken de schoentjes deel uit te maken van de mid season sales: 50% korting

Een weekend met leuke shoppingverrassingen.

One thought on “Shoppingverrassingen

Geef een reactie