Spiesen!

De voorbije dagen was ik ziek thuis: tracheitis was de gevleugelde naam van het beest en het kwam erop neer dat ik koorts had, hoestte tot mijn longen en luchtpijp pijn deden en er ook nog wat op snotterde ook.

Tegen gisteren waren de grootste problemen echter van de baan, zodat we onze plannen op vrijdagavond niet moesten afzeggen. We waren uitgenodigd op een verjaardagsetentje voor een zieke vriendin. Het zou dus ook sowieso niet laat worden.

Door de monsterfiles in en rond Antwerpen kwamen we wel wat te laat aan in restaurant Pampas (Lobroekstraat 105 in Antwerpen, in de buurt van het Sportpaleis).
Ik was er nog nooit geweest maar de organisator sprak lovende woorden dus luisterden we naar onze hoofdkelner voor de uitleg.

Het restaurant heeft slechts 1 formule: all you can eat. Er is een vismenu, een vleesmenu en een vegetarisch alternatief op aanvraag. Wanneer je het vismenu kiest mag je er ook een “surf ‘n’ turf” van maken, omgekeerd kan niet.

2 van onze tafelgenoten waren vegetarisch. De ene koos toch het vismenu, de tweede luisterde naar het alternatief: een vegetarische lasagna. Dit was voor haar echter ook problematisch wegens glutenintolerantie. De chef keek eens rond in zijn keuken en serveerde dan een heerlijk ogende schotel met geroosterde paprika’s, verse slaatjes, frietjes en aardappel uit de oven.

Mijn ventje koos het vismenu, ik het vleesmenu. Eerst werden we vergast op een bordje tapas: toastjes met tonijnsla, spiesjes met mozarella en zongedroogde tomaten, gedroogde ham en een potje met een soort stoofvlees.
Daarna kwam de eerste spies langs: lookbroodjes! Na dit voorgerecht werd iedereen voorzien van salade en frietjes of aardappel uit de oven waarna het echte werk kwam.
De visspiesen waren rijkelijk: reuzengarnalen, zalm en staartvis met stukken paprika er tussenin.
De keuze bij de vleesspiesen was enorm. De ober komt met de gigantische spies aan tafel en elke persoon heeft een kleine tang om je eigen stukje vlees veilig van spies naar bord te krijgen. Ik koos eerst een kippenboutje en genoot daarna van de Contrefilet met Provençaalse rub en de Varkensroast met honing-mosterd marinade.
Tussendoor werd er warme ananas met kaneel van de spiesen geserveerd en ook geroosterde gesuikerde banaan passeerde de revue.

De sausjes waren ook zeer lekker: een assortiment PAMPAS ORIGINAL-sauzen (pepersaus, looksaus, curry en bearnaise) konden aangevuld met de klassieke sausje. Vooral de pepersaus vond ik heerlijk!

We aten onze buikjes rond en besloten dat dit zeker en vast voor herhaling vatbaar is!

2 thoughts on “Spiesen!

  1. Caroline

    klinkt zo lekker dat mijn keyboard onder de kwijl zit!
    alleen paprika en ananas lust ik niet,de rest zou er ook vlotjes ingaan bij mij.

  2. Uzimmie

    Staat ook al een tijdje op onze verlanglijst en voor ons is het dichtbij. 🙂

Geef een reactie