Sprongetjes

Ze zeggen dat bij baby’s alles is sprongetjes gaat. Bleit hij veel: een sprongetje. Wil hij niet eten: een sprongetje. Maar 1 ding is zeker: ze kunnen met sprongetjes plots nieuwe dingen. Of zijn wij het die de geleidelijke aanloop niet gezien hebben? In elk geval, vandaag was ik getuige van mijn pruts die plots de volgende dingen kan:

– alle vormpjes in de hollebol stoppen (wel nog even helpen met het zoeken van het juiste gaatje) en daar zitten van die onregelmatige gevallen bij zoals een driehoek met een gebogen zijde en een vijfhoek
– zelfstandig op en af haar loopautootje kruipen
– zelf achter het loopwagentje rechtop gaan staan en ermee rondwandelen
– aan 1 handje mee stappen met mama of papa
– zonder steun rechtop gaan staan
– tijdens het dansen in de handes klappen en van handjes draaien doen

Dus hebben we vandaag het park opgeruimd, met een beetje pijn in het hart. Mijn baby is duidelijk een peutertje aan het worden, een nieuw tijdperk van ontdekkingen breekt aan 🙂

Geef een reactie