Ovenpatatten

Een tijdje geleden blogde Ninfita over haar ovenpatatten. Ik dacht onmiddellijk: “Awel, dat kan ik ook!” en begon te improviseren.

Hierbij dus 3 improvisaties op Ninfita’s ovenpatatten, met focus op zo weinig mogelijk werk erin steken en toch iets op tafel zetten dat je het gevoel geeft iets te hebben gekookt.

Improvisatie 1: keep it simple

Voor mijn eerste poging koos ik de mélange de France kruiden van Oil&Vinegar voor op de patatten en voegde ik gewoon een pak spekjes toe. Huppekee in de oven en mjam!

Improvisatie 2: een beetje meer uitbreiding

De tweede poging eindigde als visschotel. Patatten kruiden met de batatas bravas kruiden van Oil&Vinegar, bevroren vis in stukskes en wat diepvries-zeevruchten er tussen, en bovenop een paar inktvisringen.
Hiervan had ik wat teveel gemaakt, dus haalde ik de vis eruit en merkten we de dag erna dat de patatten ook koud met een dipsausje bijzonder lekker zijn.

Improvisatie 3: go Italian!

Gisteren een derde poging, terug met vlees. Kruidenmix van de dag was de Toscaanse mix van Oil&Vinegar. Tussen de patatten een ajuintje gesnipperd, alles een dik half uur in de oven (om de 10 minuten eens omroeren anders verbranden de ajuintjes) en dan de laatste 5 minuten 200gr hespblokjes, een paar gehalveerde kerstomaatjes (restje van de feesten dat op moest) en schilfers parmezaan erbij.

Volgende week ga ik nog eens improviseren. Haja, ik heb nóg een andere kruidenmix van bij Oil&Vinegar staan: de bush mix!

Smakelijk!

One thought on “Ovenpatatten

Geef een reactie