Endimi mag van testje doen

Vorige week kreeg ik een apparaatje toegestuurd om te testen. De droom van iedere vrouw (en waarschijnlijk sommige mannen): een betaalbare permanente onthaarder voor thuisgebruik, de Philips Lumea.

Het apparaat belooft permanente ontharing via lasertechnologie, na een aantal behandelingen, met een totaalprijs die lager ligt dan de nodige behandelingen bij de schoonheidsspecialiste.

Met mijn eerste behandeling achter de rug hierbij de puntjes die me al opvielen:

– het apparaat is oplaadbaar en dus handig in gebruik, geen draad die in de weg zit als je net aan die moeilijk te bereiken plekjes begint
– de lamp zou zeer lang meegaan (40.000 lichtflitsen), dus je kan wild gaan als je echt heel zeker wilt zijn dat er geen haartje terugkomt
– het design is schattig met zacht paars en wit, een beetje een overmaatse phaser uit de originele Star Trek reeks met een extra afgerond design
– een duidelijk zichtbaar verklikkerlicht duidt aan wanneer het apparaat klaar is om te flitsen, het is zodanig breed op de achterkant van het apparaat dat je het goed kan zien, zelfs al ben je de achterkant van je benen aan het behandelen
– de drukgevoelige plaatjes rondom het venster helpen om de correcte positie (rechte hoek op de huid) makkelijk te vinden dankzij het verklikkerlicht
– je kan zef de sterkte van de flits instellen naargelang de gevoeligheid van de huid

Zoals elke laserontharing is het apparaat niet effectief bij grijs of blond haar. Dus voor 1 keer kan je zeggen: brunettes have all the fun.

Er wordt aangeraden om slechts 1 behandeling om de 2 weken uit te voeren, meer heeft geen nut en minder geeft niet het gewenste effect.
Intussen heb ik mijn eerste behandeling achter de rug.

Mijn gevoel? Op dit ogenblik heel eerlijk: Meh? Is het dat nu?
Toegegeven, het is de eerste behandeling, het ging vlotjes, hoefde het apparaat zelfs niet te herladen en op geen enkel ogenblik had ik ook maar het minste beetje pijn. En de gekende geur van verbrand haar was wel lichtjes aanwezig. Maar tot nu toe voel ik het verschil nog niet echt.

Update na de volgende behandeling binnen een kleine 2 weken!

2 thoughts on “Endimi mag van testje doen

 1. Kathleen

  Ik mag de lumea ook testen, voorlopig ben ik super enthousiast. Maar spijtig genoeg is het nog enkele weken afwachten voor we resultaat zullen zien.

 2. Allegonda

  Tijdens mijn vakantie kwam de Philips Lumea binnen.
  Dus dat werd verleden week testen.
  Ik weet niet hoe de anderen het voor elkaar krijgen om het alles in 1 keer te behandelen, maar zowel ik als mijn dochter moesten na 1 1/2 been het aparraat laden.
  Ik kan nu nog niet zeggen van wauw wat goed, als ik mij scheer zijn mijn benen ook zacht en glad en nu moet je het ook nog scheren en nou na een week kan ik me al weer scheren.
  Ik ben bang dat de tijd, dat wij het testen mogen, eigenlijk te kort is voor het gewenste resultaat.
  Maar nu vrijdag zal ik mijn tweede behandeling doen en wie weet voelt het dan al beter aan en zeg ik dan wel van WAUW wat goed.
  Ik houd jullie op de hoogte.

Geef een reactie