Boombalfestival – excited, or not?

Ik ben een folkie en zoals je zal merken ga ik toch af en toe naar een leuk festivalletje. Dranouter heeft al een paar jaar afgedaan voor mij, te groot, te druk, niet echt folkie meer wegens te mainstream programmatie. Maar ik had dat gezwind vervangen door Damada (FR), Gooikoorts en Boombalfestival. Ook andere festivalletjes zoals M’Eire Morough, Na Fir Bolg en Deerlycke bezoek ik af en toe als de programmatie mij aanstaat.
In België waren tot nu toe mijn favorietjes:
– Gooikoorts: altijd weer iets super te ontdekken in de programmatie en zeer goede geluidskwaliteit
– Boombalfestival: dansvloeren, veel te doen, gezellig en toch wel 80% zeer goede programmatie

Maar dit jaar ben ik bang voor Boombalfestival. Het is mij namelijk ter ore gekomen dat de gewoonlijke geluidstechniekers voor de Danstempels niet gevraagd zullen worden wegens “te duur” en vervangen door het goedkopere personeel van Studio Haifax. Zonder aan de kwaliteiten van die mensen te willen afbreuk doen, moet ik hier toch mijn angst en twijfels over uitdrukken. Studio Haifax is zeer geschikt voor live pop optredens, maar het mixen van accoustische instrumenten is niet simpel en vergt kennis van zowel de geluidstechniek als de instrumenten zelf. Hoeveel geluidstechniekers kennen de lastige effecten van draailier, Irish flute, Uillean pipes en nyckelharpa? En dit zijn instrumenten die in het folkmilieu geen uitzondering zijn.

Ik zal mijn oordopjes maar van onder het stof halen zeker?

Geef een reactie