Potjes babyvoeding

Manon eet nu een maand vaste voeding. Ze was er overduidelijk klaar voor: smakken als ze ons zag eten, en die eerste hapjes waren misschien even schrikken maar vanaf de tweede dag eet ze flink groentjes en aardappel. We zijn begonnen met groentjes omdat ze een beetje een refluxkindje is. De osteopaat en ingedikte melk hebben gelukkig het nodige gedaan maar om dan direct van melk naar fruit (dat nogal zuur is) over te stappen zou hoogstwaarschijnlijk een ramp geweest zijn.

Op de creche worden de maaltijden elke dag vers klaargemaakt en de groenteboer komt meerdere keren per week langs. Voor het weekend heb ik ook wat zelfgemaakte papjes klaarstaan in de diepvries. Maar voor die dagen dat we op stap zijn, of de dagen dat ik echt wel te lam ben geef ik een potje babyvoeding.

Maar o wee… 5 maand oud en ze weet wat ze wil! Gelukkig heb ik van de meeste merken kortingsbons of gratis testpotjes gekregen. Het verdict:

– Blédina “mijn stoompotje”: gratis bon voor een setje van 2 in de Babyboom 3 zak. Na een stevige zoektocht (niet beschikbaar bij Colruyt noch bij Delhaize maar wel in de Cora) koos ik voor bloemkool en Manon at die braafjes op na enige aarzeling, laar zonder enthousiasme. niet noodzakelijk voor herhaling vatbaar dus…
– Kruidvat: geen bon maar aantrekkelijke prijs, en het gemengde groentenpotje at ze met veel smaak en ongeduld.
– Nestlé Naturnes: een gratis potje boontjes in de Babyboom zak 3 en een enorm succes. Er zat nog een bon van 1€ korting bij ook, dus hiervan staan er nu nog 2 in de kast te wachten
– Olvarit: een gratis gemengd groentenpotje in de Blauwe Doos, en een regelrechte ramp! Met veel moeite at ze 5 hapjes, daarna heb ik het gewoon weggekieperd en iets anders gegeven, wat dan weer wel vlotjes binnenging.

Verder kreeg ik nog kortingsbons voor Hipp bio-babyvoeding. Spijtig genoeg is dit niet beschikbaar in de Colruyt, bij de Delhaize vlakbij mijn werk is die steevast uitverkocht en bij Cora was dit ook niet te bekennen, maar ik ben zeer benieuwd wat dit zal geven.

Geef een reactie