De eerste huwelijksverjaardag

Vandaag vierden we onze eerste huwelijksverjaardag. Een heel jaar getrouwd en er nog geen seconde spijt van gehad! Intussen is het kleine geheimpje dat ik toen in mijn buik droeg uitgegroeid tot een flinke lieve baby, zijn de werken met de meeste impact in huis bijna volledig afgewerkt en plannen we de volgende lading werken rustig in.
Gezien de situatie zag de dag er niet echt typisch uit voor een huwelijksverjaardag.
Maar toch eerst een klassieker: cadeautjes voor elkaar. Ik gaf mijn schat een nieuwe polshorloge van Venizi, met oranje accenten. Ik kreeg een leuk spelletje: Race for the Galaxy.
Dan het eerste vreemde deel: naar Kruidvat om babyvoeding en naar Gamma om een parasol te bestellen. Maar toch, het voelde goed om het voorschot van de parasol te betalen, en tegelijk een kookboekje voor tiramisu mee te grabbelen.
Na het middageten besloten we er een shoppingdagje van de maken en we trokken naar Gent om in het zonnetje wat rond te wandelen. De netkousen waar ik naar op zoek ben heb ik nog steeds niet gevonden, maar we kochten wel graffitiverf voor het afwerken van de shooters voor Cyberlive en een Singstar pakket voor de PS3!
Daarna genoten we op een terrasje van het zonnetje en Manon at haar allereerste fruitpotje. Ze genoot ervan! Appel en peer is dus al een succes!
Toen slaagde mijn ventje erin me enorm te verrassen. We gingen langs bij Andy en Anja, zeer goede vrienden van ons. Anja werkt in een restaurantkeuken en koken is haar passie, en hij had hen zo ver gekregen dat ze voor ons een 4-gangenmenu verzorgden met cocktails en hapjes vooraf, aangepaste wijn en degustiefjes! Aangezien het bij hen thuis was konden we Manon zonder enig probleem te slapen leggen in de zetel. We genoten enorm van het verse en lekkere menu:

– cocktails met hapjes (feta met pepertjes en bladerdeeghapjes uit de oven)
– minestrone soep
– pangasiusrolletjes en scampi’s met een mangosausje
– met mozarella, basilicum en zongedroogde tomaatjes gevuld varkenshaasje vergezeld van tagliatelli met basilicum en een slaatje van boontjes, komkommer en appel
– witte chocolademousse op een bedje van aardbei, afgewerkt met speculoos

Het was een heerlijke avond. Dankuwel ventje, Andy en Anja! 🙂

Geef een reactie