Chocolate Soirée

Het lijkt wel of Murphy het voorzien heeft op dit konijn wanneer ik naar een Brussels Girl Geek Dinner wil. Al elke keer is er wel iets geweest dat roet in het eten gooide waardoor ik rijkelijk laat aankwam. Gisterenavond was geen uitzondering. Hoewel we netjes op tijd vertrokken waren was er een mega file in de Leopold II tunnel waardoor we bijna een half uur te laat aankwamen op de Zavel, waar het avondje chocola zou plaatsvinden in de prachtige boetiek van Côte d’Or.
Maar geen nood: we kregen een glaasje champagne als troost en werden naar boven gebracht om het einde van de presentatie te zien en nog een stukje van hun nieuw product te ontdekken, Chocolade met speculoos! Ook kregen we een persoonlijkheidstest om onze favoriete chocolade te ontdekken.
Na de presentatie gingen we terug naar de boetiek, waar de helft van de aanwezigen deelnam aan de eerste workshop terwijl wij rustig onze honger stilden met belegde broodjes en een assortiment drank.
Dan was het onze beurt en onder gekwetter en gegil van een bende op chocolade verlekkerde girl geeks legde Denis Vernaillen, chocolatier bij Cote d’Or, uit hoe de chocolade bewerkt werd en goot hij een grote schaal vloeibare chocolade uit over zijn marmeren werktafel ter demonstratie. We kregen live uitgelegd hoe pralines gemaakt worden met de nodige proevertjes erbij en ten slotte was het onze beurt: ieder kreeg de kans om een eigen setje orangettes en studentenhaver te maken. Onze eigen (mis)baksels mochten we dan op het einde van de avond inpakken en meenemen.
Ook de goodie-bag was weer de moeite: het zakje was gevuld met een blok speculoos-chocolade in avant-première, onze eigen creaties en een ruim assortiment gekende Côte d’Or chocolaatjes. Mjam!

Bij het thuiskomen waren de mannen natuurlijk onder de indruk, ik vraag me af hoelang het zal duren voor de goodie-bag verleden tijd is 😉

Geef een reactie