tandartsfrustraties

Ik begin me bedrogen te voelen door de tandarts.
Ik was al blij vorige week dat hij me er zo snel wilde bij nemen. Het feit dat er een tand moest ontzenuwd worden was wel even schrikken, maar toen ik vertrok na het eerste bezoek vond ik de 65eur kosten niet overdreven voor een gevulde tand en een ontzenuwde met een voorlopige vulling. Ik had direct ook een afspraak op zak voor vandaag, “om af te werken”. Ahja, die vulling natuurlijk.

Vandaag was verschrikkelijk.
Hij heeft er een half uur over gedaan om de voorlopige vulling te verwijderen, na te kijken of de tand wel degelijk correct ontzenuwd was en uitsluitend de wortels “af te werken”. Daarna ging er weeral een voorlopige vulling bovenop. Daarbij wist hij me doodleuk te melden dat hij bij mijn vorig bezoek blijkbaar een ander beginnend gaatje zou over het hoofd gezien hebben dat dan ook nog moest aangepakt worden bij mijn volgend bezoek.
De behandeling zelf was een hel. Vorige keer heb ik hem bijna gillend moeten duidelijk maken dat hij nog extra moest verdoven voor het ontzenuwen. Deze keer ging hij de tand “isoleren” en werd mijn mond ingepakt in een opgespannen stuk latex. En toen slaagde de idioot erin om het kapot te boren waardoor het als een rekker in elkaar sprong… Daarbovenop was het metalen stuk dat hij rond de tand geplaatst had om het stuk rubber vast te houden te hard en te diep gezet, waardoor ik het ondanks verdoving door mijn tandvlees voelde snijden. Ook hier heb ik hem met handen en voeten moeten duidelijk maken dat er iets mis was… Kostprijs van dit akkefietje: 103eur!!! Natuurlijk had ik absoluut niet genoeg geld bij!

En dan zit ik nu nog steeds met een voorlopige vulling die dan volgende week zou afgewerkt worden. Dat zou nog ergens tussen de 40 en 50 eur kosten. Totaalprijs: boven de 200eur!
Sorry, maar dit lijkt mij echt wel niet normaal.
Volgende keer doe ik me de moeite om helemaal terug naar Geraardsbergen te rijden. Mijn gewoonlijke tandarts komt niet met dergelijke verrassingen en weet tenminste hoe ik reageer.

Tot overmaat van ramp heb ik op terugweg een overstekende kat op een haar na kunnen ontwijken en ook nog bijna een vogel aangereden, het was echt mijn avond niet. Gelukkig niets ernstig, maar genoeg om mijn al slechte humeur helemaal de put in te drijven 🙁

Subiet een lekker lang dutje doen en morgen met nieuwe moed eraan beginnen zeker?

Geef een reactie