Schatten op Zolder

Gisteren had ik schatten op zolder. En dan nog specifiek één schat: mijn ventje. Bij deze temperaturen heeft hij alle elektrische leidingen voor de toekomstige bureau op zolder gelegd, terwijl de plakkers de gyplat platen tegen de wanden en plafonds bevestigden. Bij mijn thuiskomst legden we samen de laatste hand aan het trekken van de bekabeling en deze namiddag komen de laatste platen tegen de muren. Dan is het wachten tot volgende week, wanneer de bepleistering erop gespoten wordt.
Voor de afwerking van de elektriciteit liggen de data intussen ook al vast: op 13 en 14 juli wordt een nieuwe zekeringenkast geïnstalleerd en gekeurd, alle leidingen van het hele huis worden in kaart gebracht en nagekeken en de zolder wordt aangesloten op het elektriciteitsnet. En maar goed ook: onze bij aankoop van het huis “gekeurde” zekeringenkast maakt knetterende geluidjes wanneer een gesprongen zekering terug wordt geactiveerd…
Dan rest ons nog enkel het installeren van de gekozen verlichting en de zolder is gebruiksklaar, wel voorlopig natuurlijk. We kunnen de mannen voor de geplande LAN-party rustig de plaats geven die ze nodig hebben zonder de rest van het huis overhoop te halen. En wanneer die vertrokken zijn kunnen de resterende werken uitgevoerd worden: installatie van de verwarming en het plaatsen van een laatste geluidsisolerende laag en parket.

Intussen werd het behangpapier van de kinderkamer gehaald om de muren eronder te inspecteren. Bad news: ze moeten afgekapt en opnieuw bepleisterd, dus zijn we maar gestopt met voorzichtig zijn: het papier wordt in grote stukken eraf gehaald en de rest wordt binnen een paar weken aangevallen met beitel en botte hamer.

Jaja, verbouwingen, je buitelt van het ene avontuur in het andere.

2 thoughts on “Schatten op Zolder

Geef een reactie