Huwelijksreis

Ja, inderdaad, het is hier een paar weekjes stil geweest, maar ik heb een zeer geldig excuus: als huwelijksreis ben ik met mijn ventje 3 weken Florida gaan rondtoeren. Onze eerste keer in de States, zijn eerste keer buiten Europa, mijn tweede keer als je de 3-dagen-sprint-meeting-week naar Maleisië meetelt in februari.

We hebben een rondreis met verschillende etappes gemaakt: Miami, Floriday City, Key Largo, Everglades City, Tampa Bay, Orlando. De hoogtepunten uit een fantastische reis doe ik even uit de doeken.

De aankomst in Atlanta.
Aangezien we een tussenlanding maakten in Atlanta mochten we ook ter plaatse in de rij staan voor de immigratie- en douanediensten. Een indrukwekkend zicht: rijen loketten met rijen wachtende mensen, en steeds opnieuw werden tolken in de gekste talen opgeroepen. Onze ondervraging was kort en droog en na het achterlaten van vingerafdrukken en foto’s mochten we officieel binnen in de USA.
De overstap naar de volgende vlucht was hectisch: blijkbaar waren er heel veel aansluitingen op vrijwel hetzelfde moment, en had iedereen de verantwoordelijkheid zelf zijn bagage van punt A naar punt B te brengen, wat voor gigantische chaos en rijen zorgde.

De aankomst in Miami.
Dit ging vlotjes, aangezien het een gewone binnenlandse vlucht betrof. Onze huurwagen stond netjes op ons te wachten en de kamer in ons hotel was tot op de draad versleten maar kraaknet. En daar waren we: in het midden van het Art Déco District. Gevolg: wandelen, Miami Beach bezoeken en staren naar de containerschepen die vlakbij langsvoeren, shoppen enz. Onze 3 dagen Miami werden ook nog extra gevuld met een bezoekje aan Coconut Grove en Fort Lauderdale.

Floriday City, Homestead en Key Largo.
De twee daaropvolgende nachten verbleven we in een jeugdherberg in Florida City. Ook weer een kraaknette kamer, privé maar met gedeelde badkamer. Van daaruit hadden we een perfecte uitvalsbasis naar het eerste stuk van de Everglades en Key Largo. Key Largo was absoluut niet wat we ervan verwachtten: zoals vele dingen daar gaf het een versleten gevoel, helemaal niet de glamour die we hier in Europa te zien krijgen, en de witte stranden zijn eigenlijk keitjes van afgebrokkeld koraal in het midden van meestal brak water.
In Homestead hadden we een super belevenis: bij een bezoekje aan de Alligator Farm mochten we baby-alligators vasthouden 🙂
We werden wel elke avond vergast op een spetterend onweer.

Everglades City
De enige volledig druilerige dag. Onze trip naar Tampa Bay dwars door de Everglades werd spontaan onderbroken in Everglades City, waar we een boottochtje wilden maken door het natuurpark van 10.000 Islands. Het natte weer hield de boot niet aan de kaai dus vertrokken we samen met een andere groep toeristen. Een prachtige belevenis: wegens het slechte weer zaten veel vogels in de bomen of aan de grond op de eilanden zodat we ze rustig konden bestuderen, een wilde dolfijn kwam spelen in het kielzog van de boot en ik zag in de verte een manatee die boven water kwam om een hapje lucht te nemen (een snuitje dus, meer niet). Nadeel aan de trip: heel veel regenwater en spatwater tot we een strateigsche plek vonden op de boot.

Tampa Bay.
De volgende dagen brachten we door in de omgeving van Tampa Bay. Dit keer in een Inn met prachtige ruime kamer. De eerste avond werd al meteen gevuld met de NBA Finals op tv, we waren toch te moe om nog iets anders te doen.
We bezochten Honeymoon Island (wat moet je anders doen op huwelijksreis?), waar we prachtige schelpen vonden in het fijne zand en in de Golf van Mexico hebben rondgezwommen. Het water was er een goede 32°C… Niet persé verfrissend dus. We reden rond en bewonderden de vissersdorpjes op de eilanden in de baai. Ook een dagje bezoek aan het Florida Aquarium werd ingelast met roggen aaien in het aaibad, otters zien spelen en een close encounter met pinguins op het menu.

Orlando
De laatste stop, Orlando. Eerst brachten we een aantal nachten door in het Peabody Hotel dat we goedkoop geboekt hadden via de Lonely Planet website. Amai, wat een ding! Prachtig zwembad (ook wel aan badtemperatuur), mooie kamer, en genieten van de laatste matchen in de NBA Finals. Van daaruit bezochten we Cape Canaveral met meerdere pogingen om de Space Shuttle te zien vertrekken, Sea World en eindigden we onze Amerikaanse shopping spree.
De hoogtepunten hier waren echt wel het bezoek aan Cape Canaveral en tijdens het bezoek aan Sea World hebben we dolfijnen gevoerd en geaaid, manatees hebben gezien en net niet echt nat gespat zijn door Shamu the killer whale! Een extraatje: de lekkerste steak die we ooit geproefd hebben in het restaurant dat bij het hotel hoorde. Ongeloofelijk.

De echte allerlaatste halte voor we terug huiswaarts gingen was ook in de omgeving van Orlando, maar we dropten onze huurwagen al terug, want die hadden we niet meer nodig in… Disney World Resort!

Disney.
We checkten in in het Port Orleans hotel waar we de allerlaatste NBA Finals match nog bekeken voor het slapengaan. De laatste dagen gingen druk worden.
Dag 1: Hollywood Studios. Dit park is echt wel stukken beter dan de versie in Parijs. Veel groter natuurlijk, maar ook met een hoop leuke extra attracties. Mijn topper was echt wel Muppets 3D, maar ik genoot ook van de Star Wars Jedi Training Academy show en de movie ride.
Dag 2: Epcot. Super gezellig park! We hebben vooral genoten van het perfecte Italiaanse eten in het Italiaanse pavilioen, de taiko drummers aan het Japanse pavilioen en lieten ons nog één keer gaan en schaften ons allebei een eenvoudige kimono aan, ik zelfs met bijhorende tabi’s. In Future Land waren we dol op de Imagination Institute Open House attractie met Figment, de Finding Nemo afdeling met Crush Interactive en de grote aquaria met dolfijnen, zeeschildpadden en manatees en Spaceship:Earth. Net toen we aan het aanschuiven waren voor Spaceship:Earth (de gigantische bal die het symbool is van Epcot) brak er een geweldig onweer los dat ons daarna nog een hele tijd immobiliseerde wegens de duizenden liters water die naar beneden kwamen. Gelukkig was het intussen al avond, dus we keerden terug naar het hotel, raapten wat avondeten bij elkaar en gingen opdrogen op de kamer.
Dag 3: Magic Kingdom. The house of the Mouse. Om de ervaring compleet te maken gingen we met de bus naar Epcot, van daaruit met de monorail naar the Magic Kingdom en daar namen we de overzetboot om Lake Disney over te steken. Ook hier weer veel gelijkenissen met het park in Parijs. Van de 3 attracties die ik absoluut wilde zien waren er spijtig genoeg ook nog 2 gesloten voor renovatie: Space Mountain en de Hall of Presidents. Maar Pirates of the Carribbean was er wel. Hier vond ik de attractie in Parijs een stuk beter, ondanks de aanwezigheid van Jack Sparrow. We lunchten in gezelschap van Pooh and friends (aan halve prijs dankzij onze Just Married badges) aan een met een hartje versierde tafel, genoten van een gratis snack en gratis dessertjes (nogmaals de badges) en probeerden alle attracties die ze in Parijs niet hebben. Vooral de Pooh ride vond ik heel schattig, en de Carrousel of Progress best wel grappig. Het vuurwerk ‘s avonds was ronduit indrukwekkend en we hadden een leuke plaats op een bankje om ervan te genieten.
Diezelfde avond voelde ik voor het eerst heel erg duidelijk de eerste schopjes van onze baby 🙂
Dag 4: Animal Kingdom. Wel, het is een zoo/pretpark hé. Bij onze gereserveerde lunch kregen we ook een speciale toegang tot Finding Nemo: The Musical. Mijn hoogtepunt wat animal Kingdom betreft. Heel goed concept met poppen en de gebruikte decors, leuke liedjes! We hebben ook de vogelshow bijgewoond en genoten van de exotische en minder exotische vogels, waarvan er één zelfs op Erik zijn hand is komen zitten (die badges hé). De safari’s hebben we niet kunnen doen: toen we het theater van Finding Nemo verlieten was er net een onweer overgetrokken. Alle attracties waren gesloten en het zou nog meer dan 2u duren voor ze terug openden.
We lieten Animal Kingdom dus voor wat het was en trokken naar Downtown Disney voor avondeten en shoppen. Een heel gezellige plaats om rond te wandelen ‘s avonds, en best wel lekker eten om ons verblijf in de States af te sluiten.

De volgende ochtend waren we op tijd uit de veren voor onze terugvlucht. De huwelijksreis zat erop, maar we hebben een aantal prachtige herinneringen om te koesteren.

Volgende taak: het fotoalbum samenstellen!

Geef een reactie