Zo eens op een brocante markt gaan staan

Een tijd geleden zag ik in een Facebook groep waar ik servies kocht een oproep van één van de admins: zij had nu voor het derde jaar op rij een stand gereserveerd op de brocante- en antiekmarkt in Heusden-Vesting (voor de Belgen: dat is op een kwartier rijden van de Efteling). Andere jaren had ze daar hulp van familie en vrienden, maar door omstandigheden was ze deze keer op zoek naar extra helpende handen. En eigenlijk vond ik dat wel eens een leuk idee: zo een dag op een marktje staan en schoon gerief verkopen. En lekker Hollands doen met broodjes kroket.

Zo gezegd zo gedaan. De avond voordien ging ik nog bij de dame langs om mijn koffer vol te stouwen met bakken serviesgoed en tafellakens. De volgende ochtend om 6u op pad, zodat ik ten laatste om 8u30 kon meehelpen met het opbouwen van de stand. Aangezien we met een goed aantal handen waren was dat vrij snel gedaan, waardoor iedereen ook de tijd had om rond te snuisteren en de eerste koopjes te doen. Mijn eerste en enige koop die dag was voor onder mijn nieuwe glazen IKEA stolpje: 2 kleurige bloemige Engelse porseleinen kopjes voor een luttele 6€. En ze staan prachtig op mijn art deco piano 🙂

stolpje

Daarna wisselden we de bemanning van de stand af, zodat iedereen ook eens kon gaan wandelen in het leuke oude stadje. Het werd een gezellige bedoening en we eindigden de dag met een lekker ijsje. Of warme appeltaart in mijn geval. Als avondeten, hihi!

En dat het mooi was, kijken jullie mee?

Brocante markt 5

Brocante markt 4

 

Geef een reactie