De eerste zonnestralen!

Die eerste zonnestralen zijn toch wel heerlijk hé. We trokken de tuin in om de bloemen te zoeken en vonden sneeuwklokjes, mini narcissen en witte narcissen. Er vlogen 2 soorten vlinders rond: citroentjes en een kleine vos. En een paar hommel koninginnen die eerst bij de bloemen langsgingen en dan mijn compostmand begonnen te onderzoeken voor een nest, dat begint een jaarlijkse gewoonte te worden.

De eerste stappen om een “zomerklare” tuin te hebben zijn gezet: een snoeier gevraagd voor de haag die lustig blijft zijn ding doen, de bloembak schoongemaakt en de lentebloemen de nodige ruimte bezorgd aangezien er een mol heeft huisgehouden, een eerste keer het gras gemaaid en de molshopen daarin afgeplat, en 4 mooie distels toch maar uitgespit. Er waren genoeg molshopen om de gaten te dichten en ik heb voldoende bloemen in de tuin om de distels te compenseren 😉

Volgende stap: de terrassen schoonmaken en de muren rondom behandelen tegen vochtinfiltratie. Maar eerst: een beetje genieten van dat warme zonnetje.

Geef een reactie