Even er tussenuit gaan

Vorig weekend gingen we er heel even tussenuit. Dankzij Novotel deden we een klein weekendje weg vlakbij: een event met overnachting in Novotel Tour Noire in hartje Brussel.

Het hotel ligt tussen het Brouckèreplein en het Sint Catharinaplein. Dat laatste ken je misschien beter als het plein waar jaarlijks het belangrijkste deel van de kerstmarkt van Brussel neerstrijkt. Omgeven door de kerk, de toren die ooit deel uitmaakte van de oude stadsomwalling en het bruisende winkelcentrum van Brussel is de ligging van het hotel heel handig, met daar bovenop nog Parking 58 aan de deur.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Foto’s slideshow: Julia Pelealu van Plein Couleur

In de kamer begon het feest al: elk kindje kreeg een rugzakje met daarin snoep, appelsap, een knuffeltje en 3 lichte opvouwbare Frisbees van Angry Birds. De ruime kamer was wel een beetje krap met die 2 extra bedjes, maar het ging net. En net voor het tijd was om met de georganiseerde festiviteiten te beginnen, scheurde de enige broek die ik mee had.


Beneden kregen we een uiteenzetting door LINC vzw over voorlezen aan kinderen, en ontdekte ik voor het eerst het concept van een voorleesapp. Vooral Aidan vond het concept van verhaaltjes op de tablet wel leuk. Manon verkoos knus op schoot een écht boekje te horen.


Tijdens de pauze kon ik gelukkig de Nieuwstraat in duiken om een nieuwe broek in de solden, en onderweg genieten van de viering voor het Chinese Nieuwjaar.


Na een druk avondeten (allemaal opgewonden kindjes!) was het tijd voor een bedtijdverhaal. Dat werd voorgelezen door Stefan Boonen. En hij deed dat perfect: op een paar tellen tijd veranderde een wilde kinderbende in een troep stokstaartjes voor het eerste verhaal.


Moe maar voldaan doken we ons bedje in, na nog heel even te genieten van een tekenfilm op tv.

Geef een reactie