Zonnecrème en insectenwerende crème in 1? Eindelijk!

Ik mocht een tijdje geleden een setje Picasol Sun & Insect Protection producten in ontvangst nemen. Het setje bestond uit een zonnecrème factor 25 (perfect voor mijn huid), een zonnecrème factor 50 (voor de kindjes, in een handige sprayfles) en een after sun lotion. Het speciale hieraan? Alle 3 de producten zijn tegelijk ook instectenwerend. Eerst dacht ik dat het gewoon muggenwerend was, maar bij nadere inspectie van de verpakking las ik dat niet alleen muggen maar ook wespen en zelfs teken door deze crème worden afgeschrikt! Dat moest ik dus zeker testen!


Eerste test: in mijn eigen tuin. Het lange gras maaien in de zon. Netjes ingesmeerd een dik half uur heen en weer met de grasmachine. Het resultaat: 1 muggenbeet, daar waar mijn t-shirt bij het bewegen een beetje omhoog was gekomen en ik dus niet was ingesmeerd.

Tweede test: een weekje vakantie in Roemenïe, meer bepaald in Transylvanië en het Apunesi gebergte. Het resultaat: ik was ingesmeerd en had geen muggenbeten, de echtgenoot die zich ‘s avonds niet meer had ingesmeerd telde 13 exemplaren…

Derde test: de kinderen in de Camargue. Nog geen beten tot nu toe. De oma daarentegen heeft haar allergiepilletjes erbij mogen halen.

Ik denk dat ik mag stellen dat de test geslaagd is. Als je je zorgen maakt over gevoelige huid: een vriendin die geplaagd wordt door meerdere allergieën en een gevoelige huid testte de kinderzonnecrème, en ook dat bleek een succes! Dus: kopen die handel!

Nog even de voordelen van Picasol Sun & Insect Protection op een rijtje:

 • Revolutionaire, gecombineerde bescherming tegen zon & insecten
 • Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar dankzij het huidvriendelijke Icardine
 • Een niet-kleverige crème die snel intrekt
 • Waterbestendig
 • Aangename muntgeur
 • Beschikbaar in factor 25 (flacon) en factor 50 (spray) UVA + UVB
 • Picasol Aftersun & Insect Protection herstelt de huidt en beschermt tegen insecten
 • De co-actieve formule op basis van VespaMenta technologie houdt wespen doeltreffend op afstand
 • Verkrijgbaar bij de apotheek
 • 0% parabenen

picasol

Picasol Sun SPF25 / SPF50 & Insect Protection 150 ml €24,95 – Picasol Aftersun & Insect Protection 150 ml €19,95

3 thoughts on “Zonnecrème en insectenwerende crème in 1? Eindelijk!

 1. Dit klinkt super! Zowel voor mijn allergische zelf als de kindjes die ondertussen overal willen in en opkruipen 😉
  Waar kopen? Gewoon bij de apotheek? Want dan is dit zeker een optie als onze flesjes leeg zijn (net 4 flessen EN een spray gekocht :D)

  ttfn
  Annelies

Geef een reactie