Eens een ander kerstcadeautje

Ik krijg deze periode steeds veel PR mails binnen voor dat perfecte kerstcadeau. Er zijn echter maar een paar initatieven die mij genoeg bekoren om het er hier specifiek over te hebben. Maar dit jaar zijn er dus 2 die ik echt wel de moeite vind:

De OXFAM Pakt Uit cadeaus

Het concept is heel simpel: je hoeft niet meer dan de attentie als cadeau, maar gunt iemand in een ontwikkelend land een nuttig cadeau. Oxfam Pakt Uit’jes zijn cadeautjes in de vorm van opvallende wenskaarten, waarvan de opbrengst naar Oxfam-projecten gaat. Nuttige en originele geschenken die levens veranderen! Je koopt een cadeau, krijgt een mooie wenskaart voor jou of voor iemand die je wil verrassen en je bijdrage helpt families wereldwijd. Voor 12 euro werk je al mee aan het opbouwen van respect voor vrouwen, heb je wat meer uit te geven denk dan aan een kerstgeitje (25€) of een landbouwkit (40€). Voor wie wil samenleggen kan je zelfs een familie een hele koe schenken (190€)!

oxfam

#IKKOOPBELGISCH

Heel wat Belgische ondernemers brengen iets speciaals op de markt, maar worden in de massa vaak moeilijk opgemerkt. Om daar verandering in te brengen is er deze eindejaarsperiode in de Kammenstraat in Antwerpen de #IKKOOPBELGISCH pop-up store geopend. Maar liefst 23 merken krijgen hier de kans om hun producten samen tentoon te stellen en te verkopen.

Mijn stiekeme favorieten hier zijn Phyt, die via hun webshop de heerlijke plantjes verkopen die ik nog ken uit mijn jeugd in de jaren 80. Sindsdien heb ik die nergens meer gezien. En nu zijn deze plantjes terug! Ze hebben geen grond nodig, enkel af en toe wat waterspray. Bij Phyt zijn ze te koop in leuke moderne houders die je kunt ophangen of op een tafel of kast zetten.

phyt

En ook voor Helix heb ik een boon. Deze 3D geprinte juwelen worden geprint in PLA, een soort van plastiek dat gemaakt wordt van natuurlijke stoffen. Hierdoor zijn de ontwerpen milieuvriendelijk, licht en tegelijkertijd stevig.

helix

Maar ook de andere merken zijn zeer de moeite waard om te ontdekken: mooie kleren, leuke woonaccessoires en heel erg lekkere bieren!

Veel shopplezier!

One thought on “Eens een ander kerstcadeautje

  1. Hartelijk dank voor het promoten van onze Oxfam Pakt Uit cadeautjes! Dankzij jouw steun aan onze projecten help je families een beter leven op te bouwen.

Geef een reactie