Endimi test de Sony Smartwatch 3

In de reeks smartwatches om te testen mocht ik eentje van Sony uitproberen. Ik ben al ongelofelijk fan van mijn smartphone, de Sony Xperia Z3 compact. Deze smartphone heeft voor mij de ideale combo schermgrootte, hardware, looks en batterijduur. Deze combineren met een smartwatch voor een testperiode vond ik dus zeker de moeite waard!

Prijs

Qua prijs plaatst de Sony zich tussen de Pebble en de Samsung Gear in, en dat merk je dan ook aan wat er wel en niet op beschikbaar is. Hij is waterdicht, mooie schermresolutie maar wel redelijk groot.

Scherm

De Sony smartwatch heeft opnieuw een touchscreen. Een iets té gevoelig touchscreen zelfs, waar er prachtige watchfaces voor bestaan. Er zit geen toetsenbord ingebouwd, maar je kunt wel google speak gebruiken om bijvoorbeeld een bericht te dicteren. Ook kan je als antwoord op bijvoorbeeld een Telegram bericht een emoticon tekenen en op basis van je tekening de correcte uitkiezen. Behoorlijk vlot zelfs.

Telefoon opnemen

Je kunt je telefoon opnemen via de smartwatch, maar hem niet als “communicator” gebruiken zoals de Gear. Het opnemen op je pols geeft je wel de tijd om de telefoon zelf bijvoorbeeld uit je tas op te diepen zonder het telefoontje te hebben gemist.

Sporthorloge

Het is zeker en vast een goede sporthorloge: waterdicht, stappenteller, ingebouwde gps! Vooral dat laatste is heel leuk: je kunt gaan sporten zonder je telefoon op zak en toch je volledige tracking updaten.

Mijn conclusie

Een heel leuke horloge maar naar mijn smaak iets te groot. De watchfaces zijn leuk en mooi, maar ik  zie graag iets meer “frivoliteit” in een horloge. Het grootste struikelblok is het opladen: omdat de horloge waterdicht is, wat super is, moet je steeds opnieuw een klepje openprutsen voor het opladen, en steeds opnieuw goed nakijken dat het dicht is. Verbeterpuntje voor hun volgende versie!

SmartWatch-3-SWR50-black-1240x840-79054d32a0d13a97bedae3d0b12f62af-79054d32a0d13a97bedae3d0b12f62af

One thought on “Endimi test de Sony Smartwatch 3

Geef een reactie