Schweppes presenteert zijn nieuwe Premium Mixer Tonic ‘Hibiscus’

En ik heb die mogen proeven! Dankzij Oona mocht ik aanwezig zijn op een lekkere cocktail avond om deze nieuwe tonic te leren kennen in verschillende bereidingen. Uiteraard stond gin-tonic op kop, waar hij als aperitief geserveerd werd met een Beefeater 24:

image

Daarna proefden we ook andere cocktails met deze tonic, klaargemaakt door Massimo Verhaeghe zoals één met rode bietensiroop, een heerlijke citrus-mocktail en in exclusiviteit een slokje van de nieuwe Gillemore gin van Hertog Jan!

Ook werden we vergast op een demonstratie van Diego Cabrera die ons zijn cocktail voorstelde die al awards gewonnen heeft. In deze foto zie je de blaadjes van een roos die vervangen zijn door gemarineerde appel, een zeer speciale cocktail!

image

Nu over de tonic zelf. Eerst en vooral was het een huzarenstuk om de roze kleur te behouden. De kinine in tonic doet normaal gezien de kleur verdwijnen. Dankzij een natuurlijk procédé zijn ze er bij Schweppes in geslaagd de kleur toch te behouden.

Schweppes Tonic Hibiscus is een veelzijdige Tonic die met zijn fruit- en bloementoetsen evenwicht brengt en het aroma van de beste gins sublimeert zodat echte ginkenners kunnen genieten van een geraffineerde Gin-Tonic waarvan de initiële zachtheid evolueert naar een bittere eindtoets.

image

De bartenders adviseren om de Tonic af te werken met aardbeien en limoen zodat een fruitige Gin-Tonic ontstaat, of met munt en citroen voor een frissere versie. Ik vond hem ook super lekker met vodka en citrus.

De nieuwe Schweppes Tonic Hibiscus zal beschikbaar zijn in de beste bars en cocktailbars. Voorlopig nog niet in de supermarkt.

Geef een reactie