Woord van het jaar

Het is weer die periode waarin het woord van het jaar mag gekozen worden om toe te voegen in de Van Dale woordenboeken. Er passeerden de voorbije jaren nogal wat (m.i.) nutteloze woorden de revue, dus via via kwam ik te weten dat een aantal mensen proberen om het woord “kraamkost” te nomineren.

Dat is nu eens iets nuttig. Want pas bevallen ouders hebben nu écht wel niet veel energie over om vanalles te staan koken, en kraamhulp komt ook niet alle dagen om daarmee te helpen. Ik leerde het hier kennen, bij Mme Zsa Zsa. Iedereen moet dat leren kennen, dus dat woord verdient een plaats in de Van Dale.

Nomineer jij ook mee? Je doet dat als volgt: ga naar http://woordvanhetjaar.vandale.be/nl, voer de gegevens in en voila.

logo van daele

2 thoughts on “Woord van het jaar

  1. Pingback: Woord van het jaar 2015 | lentebloem

  2. Pingback: Woord van het jaar 2015 | lentebloem

Geef een reactie