En de wilde eend die wraak nam

Het was heel lang geleden, maar ik ging nog eens met mijn man uit eten naar ons favoriete restaurant. De ober deed ons watertanden met de beschrijving van het menu, en ik koos na lang twijfelen voor de wilde eend met pastinaakpuree. De pastinaakpuree was heerlijk, de gestoomde jonge wortelen ook. En de eend eigenlijk ook, maar bij mijn eerste hap liep het mis: er zat nog een hagelbolletje in het vlees, en mijn kies was daar niet mee gediend.

Zaterdagavond, en daar zat ik op restaurant met een tot aan de zenuw gebroken kies.

Heeft u al eens de tandarts van wacht proberen te zoeken? U belt naar een centraal nummer. Het is een 0903 nummer. I kid you not. 1,50€ per minuut om te weten te komen waar er een tandarts van wacht is. Maar het wordt nog beter! De tandarts van wacht kan enkel gebeld worden tussen 9:00 en 18:00 en er wordt afgeraden om de eerste 20 minuten te bellen want dan is het callcenter overbelast. Hoe zou dat komen? Tof voor mensen die echt vergaan van de pijn.

De eigenaar van het restaurant was er het hart van in. En ik maar zoeken om een tandarts te vinden via Google. Een 10-tal minuten later had ik een gram Dafalgan binnen en kreeg ik van de eigenaar een adres onder de neus geschoven van een tandartsenkabinet aan het Meiserplein in Brussel. 24u op 24 geopend, cash te betalen, bankcontact op de volgende straathoek.

Hoe surrealistisch, op zaterdagavond terwijl iedereen uitgaat zitten aanschuiven in het holst van de nacht in de wachtzaal bij de tandarts. Met verbazingwekkend veel andere mensen van allerlei allooi. Verouderd materiaal maar goed onderhouden. Een echte te ontwikkelen röntgenfoto. Veel geduld. Een drietalige tandarts die toch opgelucht was dat hij de meer technische details in het Frans mocht uitleggen. De meest perfect gezette verdoving die ik ooit kreeg. Een groot stuk tand eraf. De zenuw eruit. Voorlopige vulling erin. Binnen het half uur het kabinet binnen en buiten, netjes alles voor de mutualiteit ingevuld en afgewerkt.

Toen we naar buiten stapten lag de volgende patiëntal  in het andere deel van het kabinet te wachten tot zijn verdoving goed werkte, want zijn wijsheidstand ging eruit.

Donderdag reconstructie bij mijn eigen tandarts.

Het zal mij leren wild te eten. En wild te eten.

Maar ik weet nu tenminste een tandarts zijn die altijd open is.

Geef een reactie