Opendeurdag op school

Er was opendeurdag op school. Het was heel mooi opgezet: Verdeeld over 5 graden (instapklas + 1e kleuter, 1e+2e kleuter en de 3 graden lager onderwijs) had elke graag gewerkt rond een werelddeel. De klassen waren ingericht met mooie knutsels volgens thema en in elke klas kon je met een proevertjeskaart een plaatselijke specialiteit proeven. Daarbij was er ook een zoektocht voor de kinderen doorheen elke klas. Tussendoor waren er dansjes en werden er sportdiploma’s uitgedeeld.

Aidan zijn klas had rond Afrika gewerkt. De mama’s van Afrikaanse afkomst op school zorgden voor heerlijke samosa, beignet en gebakken bananen als hapje. Als dansje zagen we leeuwtjes en kindjes in typische kledij. Aidan stond heel flink mee op het podium, maar van dansen kwam er nog niet veel in huis.

image

De klas van Manon nam ons mee naar het Wilde Westen. Indianen en Cowboys dansten enthousiast op een lassoliedje. Ze vond het eerst heel spannend dat er zoveel mensen zouden kijken, maar danste super mee en kreeg op het einde haar brevet watergewenning. Ze was super trots! Als hapje in de klas waren er hotdogs voorzien, en Manon toonde blij haar zelfgemaakte dromenvanger.

image

Bij de derde graad, die een Haka uitvoerde als “dans” kregen we Australian meat pie te proeven, met deskundige uitleg van de leraar waarom welke ingrediënten erin zaten. De klas was mooi versierd met zelfgemaakte didgeridoos. De tweede graad hebben we gemist wegens de planning van de dansjes, maar de eerste graag serveerde kroepoek en ander aziatisch lekkers.

image

image

De middag was begonnen met een stortbui, maar de rest van de namiddag was droog en meestal zonnig, dus ook de ijsjes gingen er vlotjes door! Een heel succesvolle opendeurdag, ik denk dat iedereen genoten heeft.

Geef een reactie