Ik ging nog eens naar Ladies @ the movies

Ik kreeg een mooi pakketje van Silan, met hun nieuwe wasverzachter om uit te proberen. Tegelijk zat er een uitnodiging bij voor Ladies @ the movies, om naar de grote hype van het moment te gaan kijken: 50 Shades of Grey.

Ik las de boeken vorige zomer, in de setting die erom vraagt: op vakantie in de zon of in de schaduw. Gewoon lichte lectuur, want eerlijk gezegd gaat het echt niet om een literair hoogstandje. Op de duur begon ik de seksscènes ook gewoon te skippen en kon ik het idee dat Mr. Grey eigenlijk zowat een hitsig puberkonijn is niet meer onderdrukken. Een konijn met mommy-issues. Anyway.

Ik nodigde een vriendin uit en hop, op naar Kinepolis Brussel. De tickets bleken voor de Franstalig gedubde versie te zijn. Aangezien we allebei tweetalig zijn maakten we er geen punt van, onze woordenschat kon alleen maar uitbreiden met totnogtoe onbekende woorden, nietwaar?

Eerst was er echter ook nog de massa animatie: verschillende standjes die met het thema zouden aansluiten. Dus niet alleen “the usual suspects” van Herbalife en Victoria juwelen, maar ook een uitgebreide stand van Upperdare en de Pabo, en een standje met “exclusieve” 50 Shades spulletjes zoals handboei-oorbellen en grijze dassen. Er was ook een standje van Silan, de vestiaire eigenlijk, waar jonge knappe mannen de jassen een beurt gaven (pluisjes verwijderen, stomen). Vele vrouwen stonden ernaar te staren en te verzuchten dat diene bij hen thuis ook de strijk mocht komen doen. “Jammer” genoeg moesten we het doen met de kans om een jaarvoorraad Silan Soft & Oils te winnen 😉 leuke touch: de hele ruimte geurde heerlijk naar wasverzachter! Zeer goede marketing zet vond ik toch wel.

FiftyShadesOfGrey-Kinepolis_resize

En dan de film. Of toch nog niet. Een sexuologe kwam op een filmpje, gesponsord door de Pabo, nog even op een zeer betuttelende toon vertellen wat je allemaal niet kon doen met een kietelpluimpje op een stokje. Kietelen dus. En slaan, dat ook. Right. En dan nu de film. Dat was dus inderdaad het boek maar in film hé. Met minder expliciete en ook in aantal minder seksscènes. Redelijk letterlijke conversaties die zo stuntelig overkwamen, en in het Frans nog erger, dat de hele zaal op “spannende momenten” in lachen uitbarstte. De acteurs duidelijk gekozen voor specifieke trekjes: de smeulende donkere ogen van Mr. Grey die ook in The Bold and the Beautiful zouden passen en het lipbijten van Ana dat nogal belangrijk is in het verhaal. Goed entertainment voor een Ladies @ the movies avond, licht verteerbaar en snel weggespoeld met de Martini en goodiebag achteraf. Wanneer komt Cinderella in de zalen?

Geef een reactie