Samsung Gear 2: mijn innerlijke geek amuseert zich rot

Ik lees weinig handleidingen. Iets moet gewoon werken. Voor een IKEA kast lees ik net wél de handleiding, want anders zet je planken achterstevoor, wat ook niet de bedoeling is. Maar voor elektronica moet dat dus voor mij zonder handleding te besturen zijn. Zo dus ook voor de Gear, die ik gewoon opgeladen heb en gelinkt aan de S5, allemaal vlotjes genoeg voor mij. 

De dagen die volgen ontdek ik dus meestal wat extra dingen waar ik geen flauw idee van had. Ik had vrij snel door dag ik vanuit het settings of stappenteller schermpje gewoon kon swipen naar beneden om terug op het basisscherm te komen. Achtergrond aanpassen ging ook vlotjes. En foto’s nemen met dat ding:

image

Je kan ook de meldingen voor SMS en mail en zo aanzetten, en je kan effectief de mails en SMS in kwestie lezen (mail naar tekst overgezet weliswaar). Vond ik wel grappig tijdens het rijden. Handen netjes op het stuur en de Gear trilt even: SMS ontvangen. Kantel pols, hou beide handen netjes op het stuur en zie in één oogopslag wie het is, zodat je kan inschatten of je moet bellen of zo. Na een dag of 2 ontdekte ik pas het horizontaal swipen, ik had het nogal druk om er écht mee te zitten spelen. Daarin ontdekte ik een spraakherkennings app, een voice memo app, een afstandsbediening (nog te testen!), music player, je kan je contacten consulteren en…

Stel, je hebt je telefoon helemaal onderin je gigantische handtas begraven. De Gear begint te trillen: je wordt gebeld! In plaats van je telefoon te moeten zoeken en vast te hebben wanneer je voicemail overneemt kan je gewoon even swipen op je Gear en zo telefoneren, met een luidsprekertje. Ik voelde me alsof ik een echte “communicator” had! Of voor zo’n spionnenfilm, kan je in je manchet beginnen spreken, hahaha! Mijn innerlijke geek maakte salto’s van blijdschap!

Geef een reactie