Bio.

Ik rolde met mijn ogen toen ik deze week het radionieuws hoorde. De titel van het hoofdpunt was: “Biogroente toch niet gezonder”. Ook zij struikelde hierover, en met reden.

Want de titel hoorde eerder iets als volgt te zijn: “Kanker niet beter vermeden door biovoeding”. Dat het dus niet uitmaakt of ge uw tomaat in eigen hof kweekt en er met de hand de rupsen af pulkt of in de supermarkt koopt om kanker te voorkomen. KLEINE nuance.

Neem nu een lekker mandarijntje. Ik kan daar eigenlijk kilo’s van opeten. Op één voorwaarde: ik moet het land van herkomst checken. Die worden namelijk vaak behandeld met een anti-schimmelmiddel. Vooral de Spaanse. In Italië is het desbetreffende product niet meer toegelaten. Wanneer ik Spaanse mandarijntjes eet krijg ik een vreemde bruine uitslag. “Dankzij” dat anti-schimmelmiddel. (grappige anecdote: dit ben ik te weten gekomen dankzij de vriendelijke dokter van K&G)

Kanker ga ik er niet van krijgen. En ik ga het er ook niet beter mee voorkomen. Maar mijn vel is mij wel wreed dankbaar.

Het is maar een voorbeeld. Maar bio is dus wel degelijk gezonder op andere gebieden. Dat we er kanker mee kunnen genezen had ik ook nooit gedacht. Onze nationale pers blijkbaar wel.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s