Paasweekend

Ik nam eens een echt lang weekend: donderdag en vrijdag werden ook verlofdagen. Op donderdag was het onze huwelijksverjaardag, maar we besloten het vieren daarvan even uit te stellen.

Donderdagochtend had ik namelijk na veel rondbellen een afspraak te pakken gekregen bij een tandarts. Mijn gewoonlijke tandarts is met welverdiend pensioen gegaan en de meeste tandartsen hadden wachtlijsten van meer dan een maand! En dan zeggen ze op de radio dat de Vlaming zijn tandartsbezoek teveel uitstelt. Uhuh. In elk geval moest ik maar anderhalve week wachten voor deze tandarts, die mij gezwind van mijn laatste, kapotte, wijsheidstand afhielp.

Thuisgekomen moest ik het rustigaan doen. Ok. Kasten uitsorteren kan terwijl je neerzit, nietwaar: gezeten op het bed, stapels kleren rondom en zakken en dozen vullen voor spullenhulp, spullen herontdekken en een nieuw overzicht krijgen van wat je nu weer allemaal in huis hebt. Tegelijk waaien de spinnenwebben uit je hoofd.  In de namiddag ruimden we de ravage in de voorplaats op die daar al maanden lag. ‘s Avonds kookte ik een simpel feestmaal: roodbaarshaasje met brunoise van paprika en champignon in een sausje met Boursin cuisine met tomaat, en wat schijfjes van kerstomaat er bovenop, vergezeld van dennenappel-kroketjes.

Op vrijdag namen we het er eens goed van: we hadden arrangementen geboekt bij Souks & Sauna in Meerbeke bij Ninove. Het complex is niet enorm groot maar heeft alles wat je kunt wensen in een wellness-omgeving: een kelosauna in de tuin, een heerlijk geurende kruidensauna, een hete kleurentherapie sauna waar ook opgietingen zijn, een hammam, een jaccuzi, een mooie rustruimte, een gezellige tuin met zwembad, … in het restaurant konden we genieten van Marokkaans getinte gerechten en boven in de beautyfarm lieten we ons verwennen met een dode-zee behandeling van de rug (modderzeep, zoutpeeling, rugmassage). Dankzij het fijne weer kon ik tussendoor in de zon liggen in de tuin en simpelweg genieten. De prijzen zijn zeer schappelijk en het personeel super vriendelijk!

Op zaterdag ging ik onze kleine meid ophalen bij de grootouders na haar weekje verlof aan zee. Ik kreeg een uitgelaten taterwater mee naar huis, die honderduit vertelde over alles wat ze gedaan had. Ze zat vol ongeduld: die Paashaas, zou die dan langskomen die nacht?

Die Paashaas kwam wel degelijk langs, ik had 2 dolle kinderen op zondagochtend. De haas bracht niet enkel chocolade, maar ook een setje tuingerief: gewone hark, bladhark, kniekussentje, handschoenen op kindermaat en zaad om radijsjes te kweken! En bij de grootouders werd er nog extra gezocht naar een massa chocolade. Na de drukte van die dag was een rustige avond zetelhangen echt wel aangewezen.
image

Paasmaandag werd dus een dag om in de tuin te zijn. Ik vulde de zandbak aan met 50 Kg extra zand, wiedde het bloemen/kruiden/fruitperk en maaide het gazon. Manon nam haar nieuwe spullen in gebruik en vulde zaaipotten met grond om haar radijsjes in te zaaien. Ze amuseerde zich te pletter met het tuinieren! We genoten van het fijne weer en beide kinderen sloten de namiddag af in de zandbak, tot er grote dreigende wolken boven ons hoofd de pret kwamen bederven.
image

Zo mogen er nog weekends zijn.

Geef een reactie